Je kent het wel: jarenlang train je in dezelfde spelersgroep, maar hoe goed ken je elkaar? Of een avondje leuk gedubbeld, maar met wie nou eigenlijk? In de rubriek “Wie is toch…” zetten we elke keer een clublid in de spotlight. We begonnen de serie al in 2013. Deze keer Onno James.

Wanneer ben je op het badmintonveld te vinden?

Normaal gesproken iedere maandag en donderdag, en tijdens de competitie ook op zondag. Door een blessure aan mijn knie ben ik echter nog een half jaar uitgeschakeld. Naast dat ik zelf badminton speel, geef ik ook training bij de jeugdafdeling en de seniorenafdeling.

DSC_0194
Het jeugdkamp van 2014. Foto: Frank.

Wat doe je als vrijwilliger binnen de vereniging?

Tussen 2013 en 2015 heb ik bijna 3 jaar als vrijwilliger in de technische commissie gezeten. Eerst als verantwoordelijke voor de trainingen, later als voorzitter en bestuurslid. November vorig jaar ben ik gestopt als bestuurslid. Daarnaast ben ik jarenlang actief geweest bij de Geldropse Open Kampioenschappen (GOK), de clubkampioenschappen en voor het jeugdkamp. Sinds een paar weken ben ik beheerder van de website van BC Geldrop!

Hoe lang speel je badminton? Waarom heb je voor deze sport gekozen?

Ik speel al bijna 15 jaar badminton. In ben ooit begonnen toen ik 7 jaar oud was, bij PSV Badminton in Eindhoven. Na het schoolzwemmen moest ik een sport kiezen van mijn ouders. Badminton vond ik leuk op de camping, en zo ben ik begonnen. Toen ik 8 jaar was, werd ik geselecteerd voor de regionale jeugdselectie waar ik bijna 6 jaar heb gespeeld.

Onno als jeugdtrainer.
Onno als jeugdtrainer. Foto: Angélique Bremer.

Wat is jouw sportieve hoogtepunt of leukste badmintonmoment?

Ik hecht niet zo veel waarde aan een overwinning of een prijs. Ik vind het veel leuker wanneer er lange rally’s worden gespeeld en ik en mijn tegenstander aan elkaar gewaagd zijn. Wie er dan in de derde set met verlenging wint, maakt me dan eerlijk gezegd weinig uit. Een leuke wedstrijd, daar gaat het om. Overigens zullen mijn medespelers het hier vast niet mee eens zijn met deze analyse, haha!

Wat doe je in het dagelijks leven, buiten de badmintonvelden?

Momenteel ben ik vooral bezig met mijn afstudeerscriptie om mijn master aan de Technische Universiteit Eindhoven af te ronden. Na vijf jaar studeren hoop ik in juli een diploma op zak te hebben. Doordat ik vanwege mijn knieblessure ook drie keer per week fysiotherapie heb, blijft er weinig tijd over.

Aan wie draag je het stokje van deze rubriek over?

Het stokje geef ik door aan Amber van Eersel. Ze is actief competitiespeelster en is sinds kort vrijwilligster bij BC Geldrop.