De clubkampioenschappen van Badmintonclub Geldrop worden gespeeld op donderdag 31 maart 2016 en zaterdag 2 april 2016. Op de donderdag het dubbelspel en op de zaterdag het gemengd dubbelspel en enkelspel. We houden je op onze website op de hoogte van de strijd om de prijzen!

Max Wieland.
Max Wieland. Foto: Mark van de Veerdonk.

Door een hogere opkomst was het lekker druk op de tweede dag van het toernooi, de zaterdag. Om 09:15 uur startten de eerste vrijwilligers met de inrichting van de sporthal. Tussen 10:00 uur en 18:30 uur werden er vele tientallen, vaak spannende, wedstrijden gespeeld.

In categorie 3 werd het damesenkelspel verrassend gewonnen door Novi Wieland, na winst op Amber van Eersel in de finale. Het herenenkelspel tussen Rohit Kulkarni en Niels Voermans werd beslist in het voordeel van Niels. In categorie 2 wist Jim Overkamp de overwinning van het herenenkelspel binnen te slepen. Rogier Dijker moest genoegen nemen met de tweede plaats.

In categorie 1 speelde Rick Steuten en Kevin Verrijt de finale van het herenenkelspel. Rick Steuten, vorig jaar ook al clubkampioen, sleepte de overwinning binnen in 2 sets met 21-19 en 21-6. Hoewel Kevin de eerste set met 6-17 voorstond, wist Rick deze set knap te winnen. Ondanks het verzet van Kevin, was Rick’s overwinning in de tweede set nooit in gevaar. Bij de dames zou hoe dan ook een nieuwe clubkampioen worden gekroond. De strijd ging tussen Dionne van Vlerken (terug van nooit helemaal weggeweest) en Femke van Lieshout. Dionne van Vlerken wist de eindoverwinning in twee sets binnen te spelen en zich te bewijzen als beste dame van BC Geldrop. Dionne wist zelfs in alle drie de onderdelen (ze won donderdag al de damesdubbel met Kim de Haan) de eerste prijs te winnen: een maximale score!

2016-04-02 18.32.34
Het buffet in opbouw.

Aan het einde van het toernooi werden alle deelnemers getrakteerd op een heerlijk buffet. Precies zoals gepland waren de wedstrijden om 18:30 uur afgelopen, en kon het buffet worden geopend. De voorzitter van de technische commissie, Wouter Kreike, bedankte Kars, Stein en Stephanie voor hun inspanningen voor dit toernooi.

Alle foto’s worden zo snel mogelijk in het foto-album geplaatst. De laatste uitslagen worden ook binnenkort online gezet.

De clubkampioenen van 2016

123
HE1Rick SteutenJim OverkampNiels Voermans
2Kevin VerrijtRogier DijkerRohit Kulkarni
DE1Dionne van VlerkenNovi Wieland
2Femke van LieshoutAmber van Eersel
HD1Scott Samuels
Rick Steuten
Jeroen Staal
Bharadwaj Viswanathan
Dyon van den Bogaert
Rohit Kulkarni
2Wouter Kreike
Antal Niemarkt
Rogier Dijker
Dennis Nijhoff
Ko Lee
Dick Samuels
DD1Kim de Haan
Dionne van Vlerken
Quinty van Besouw
Novi Wieland
2Stephanie van Besouw
Amanda Loosschilder
Charlotte Blok
Amber van Eersel
GD1Dionne van Vlerken
Kevin Verrijt
Miriam van der Weerden
Erwin Verdurmen
2Kim de Haan
Wouter Kreike
Quinty van Besouw
Stan Verrijt