carltoncup 2014Begin februari ging de Carlton GT Cup van start. Deze bekercompetitie start in poules van vier teams, waarvan de winnaar van de poule doorgaat naar de volgende ronde. Geldrop werd vertegenwoordigd door een team van 6 spelers, die mee hebben gespeeld met de drie wedstrijden in de poule. Kevin was jammer genoeg geblesseerd, waardoor het team verder ging met 2 heren.

De eerste wedstrijd was meteen tegen de sterkste tegenstander, BC Bocholtz. Geldrop weerde zich danig, maar de tegenstanders overrompelden ons toch, waardoor Geldrop na de eerste drie partijen al met drie punten achterstond. De eer werd gered door Sandra in de singel, die een ontzettend mooie driesetter speelde en haar tegenstander nipt versloeg met 21-19 in de derde set. Ook Monique en Jochem probeerden er in de gemengd dubbel nog een punt bij te winnen, maar de tegenstand was te groot.

Onno tijdens zijn enkelpartij

De tweede wedstrijd was uit in Veghel en dit keer lag de overhand bij Geldrop. Na een sterke dubbel van de heren én de dames en een mooie overwinning in de singel van Sandra, stond Geldrop meteen op 3-0 voorsprong. Onno speelde een mooi enkelpartij, maar moest het toch in drie sets afleggen tegen de heer van Veghel. Jochem en Laura zorgden uiteindelijk voor een overwinning van 4-1 met het winnen van de mix.

De laatste wedstrijd werd gespeeld in Weert, waar het thuisvoordeel erg groot bleek te zijn voor de tegenstander. De omstandigheden zorgden vooral voor een mentaal moeilijk spelletje. Toch lukte het de heren en de dames in de dubbelpartijen hun hoofd erbij te houden, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. In de enkelpartijen lukte het niet om dit vast te houden, waardoor er een gelijke stand ontstond. De mix werd de bepalende wedstrijd en maakte Geldrop de winnaar met 3-2.

Het is ons misschien niet gelukt om eerste te worden in de poule, maar we hebben gewonnen wat er te winnen viel. Een eervolle afsluiting van de Carlton GT Cup.

Bekijk de gedetailleerde uitslagen.

Verslag: Jochem de Greef