Het komend weekend worden in Sporthal De Kievit de Geldropse Open Kampioenschappen gespeeld. En opnieuw een groter deelnemersveld, met dit jaar maar liefst 160 spelers. Hiermee wordt de stijgende lijn van de afgelopen drie jaar doorgezet. Ondanks het grote deelnemersveld is het de organisatie gelukt om in de vier categorieën te starten met pouleschema’s, waardoor alle deelnemers lekker veel wedstrijden kunnen spelen.

GOK2013
Sporthal De Kievit

Bij de dames lijkt oud-eredivisiespeelster Judith Campman (BC Smashing) zowel in het enkelspel als in het gemengd dubbel te gaan voor de eerste plaats. Belangrijke outsider is Ella Peters (BC Smashing), sinds enkele weken Europees kampioen damesdubbel met Marlies Baan in de categorie onder 15 jaar. Kan het 15-jarige toptalent aansluiten bij de toppers in de hoogste categorie? Bij de mannen moeten de eerste geplaatste Renaldo Kaljouw (The Flying Shuttle ‘57) en de tweede geplaatste Pepijn de Lange (BC Geldrop) eerst de poule overleven om hun plaatsingen waar te kunnen maken. Een onzekere factor voor alle toppers is de grote delegatie Belgische deelnemers, die ongeplaatst aan het toernooi zullen beginnen. Weten zij de prijzen weg te kapen voor de neuzen van de Nederlandse deelnemers?

Voor het eerst zullen er – bij wijze van experiment – op zaterdag en zondag live beelden vanuit de zaal te zien zijn.  Weliswaar op onregelmaige tijden. Houdt de website in de gaten voor de uitzendingen.

In de laagste categorie lijkt de jonge Lars van der Sluys Veer (BC Alouette) met een aantal prijzen naar huis te gaan. Joost Maes (SCBC Reeshof) en Koen Hiemstra (BC Geldrop) azen echter ook op een podiumplaats. Hiemstra werd met zijn team in januari nog kampioen in de tweede klasse, waardoor het team van Maes genoegen moest nemen met de tweede plek. Bij de dames gaan de eerste geplaatste Denise Mangnus (BC Blauw Wit) en tweede geplaatste Lindsey Vermeer (BC Geldrop) in het enkelspel de strijd aan met de andere deelnemers om de overwinning op te kunnen eisen.

Via Twitter en Facebook meekijken en meepraten? Voorzie je updates van de tag #gok14

Het toernooi begint op zaterdag 15 maart om 09:00 uur in sporthal de Kievit in Geldrop. De prijsuitreiking wordt verwacht op zondag 16 maart vanaf 16:00 uur. Er wordt op de website, Facebook en via Twitter #gok14 regelmatig verslag gedaan over de voortgang van het toernooi.