Kleine nederlaag met perspectief voor team 7

De competitieteams 5 t/m 8 spelen dit seizoen in de nieuwe landelijke vijfde divisie. Dit is een soort verzamelbak van de oude Hoofdklasse en de regionale Eerste Klasse, aangevuld met degradanten uit de 4e divisie en gepromoveerde teams uit de regionale Tweede Klasse. Kortom, het niveau van de tegenstanders kan heel erg meevallen of juist helemaal niet.

Team 7 is een mooie mix van jeugdig aanstormend talent, jarenlange ervaring en alles wat daar tussenin zit. “Wij” bestaan uit de piepjonge Flora Wang (11 jaar), de ervaren spelers Martine Kortlandt, Laura Evers en Dennis Nijhoff en de wat jongere heren Tony Nan en Erwin Boudewijns.

Van de eerste vijf competitiewedstrijden spelen we er vier uit en zo ook de eerste wedstrijd; uit naar BV Reeshof 4 in Tilburg. Er werd niet in de sporthal met zwembad gespeeld, maar dit keer in sporthal Dongewijk. Het begon allemaal al op zondagmorgen om 9:15 uur, gelukkig meteen het vroegste tijdstip van alle uitwedstrijden. Het vroege tijdstip heeft wel als voordeel dat je weer op tijd terug kan zijn om de thuisspelende teams aan te moedigen.

Een speciale vermelding trouwens voor de shuttles. Het merk en type weet ik niet, maar we hopen deze shuttles niet vaak meer tegen te komen. Ze werden gaandeweg de partijen erg traag en leken er soms spontaan mee op te houden. Ik heb nog nooit zoveel mensen te vroeg zien smashen of op de verkeerde plek zien staan met retourneren.

De twee dubbelspelen zetten eigenlijk meteen de toon voor de hele wedstrijd, want vier van de vijf sets eindigden met maar 2 punten verschil. In de gehele wedstrijd werd meer dan de helft van alle sets met 2 punten verschil afgesloten. De herendubbel van Tony en Dennis ging met 21-23, 22-20 en 19-21 verloren en Flora en Laura gingen met 14-21 en 19-21 ten onder.

Erwin maakte het zo mogelijk nog spannender in zijn enkelspel, want met de standen 26-24, 19-21 en 21-23 trok hij nipt aan het kortste eind. Flora deed precies het tegenovergestelde en liet geen spaan heel van haar tegenstander: 21-8 en 21-1.

Tony had het heel lastig in zijn enkelspel tegen een jeugdig talent, maar door heel rustig te blijven en te profiteren van de wispelturigheid van zijn tegenstander kwam hij heel dicht bij de overwinning. Met 17-21 en 20-22 verloor hij maar net. Martine ging in haar enkel flitsend van start en nam een ruime voorsprong. Helaas kreeg haar tegenstander haar spelletje steeds beter door en na 16-16 in de eerste set was de koek op en verloor Martine met 16-21 en 8-21.

Met een 5-1 achterstand begonnen we aan de gemengd-dubbels. Aan ervaring geen gebrek en dat kwam gelukkig tot uiting in deze laatste twee wedstrijden. Het “Helmondse” koppel Erwin en Laura speelde een puike partij en won in drie gelijk opgaande sets met 21-19, 16-21 en 21-18.
Op de andere baan waren Martine en Dennis al begonnen aan hun wedstrijd en die verliep best goed. In de eerste set konden ze gebruik maken van de zwakke punten van de tegenstander. De tweede set werd wel wat spannender omdat de tegenstanders hun tactiek veranderden, maar op het eerste matchpoint was het meteen raak: 21-14 en 21-19.

Uiteindelijk hebben we meer punten gemaakt dan Reeshof, maar stond er toch een 5-3 nederlaag op het bord. Gezien de grote hoeveelheid spannende sets was een gelijkspel of een kleine overwinning meer op z’n plaats geweest. Maar dat maken we in de thuiswedstrijd wel goed 😊

Dennis Nijhoff