BC Geldrop succesvol op Brabantse Kampioenschappen

Nu de competitie ten einde is, volgen de badmintontoernooien elkaar in hoog tempo op. Vorige week waren het nog de clubkampioenschappen voor senioren, afgelopen weekend stonden de Brabantse Jeugdkampioenschappen op het programma. Normaal gesproken gooit BC Geldrop hoge ogen op deze kampioenschappen en de editie van 2015 was hierop geen uitzondering.


Met 15 spelers was Geldrop afgereisd naar sporthal de Maaspoort in Den Bosch en ze keerden uiteindelijk met 17 medailles huiswaarts, waarvan 10 eerste plaatsen. Met deze score was BC Geldrop tevens de succesvolste vereniging van het toernooi!

IMG-20150208-WA0006Categorie onder 11 jaar

Dit onderdeel werd overheerst door de broertjes van Dalm.  Samen verdeelden ze alle prijzen die er gewonnen konden worden. Ze stonden bij het jongensenkelspel in de finale en deze ging in een spannende driesetter naar Rune. Samen met zijn broer David won Rune ook het jongensdubbel en bij het gemengd dubbel troffen ze elkaar ook in de finale. Deze ging naar Rune, samen met Demi van Ritter.

Categorie onder 13 jaar

In deze categorie deden niet veel spelers uit Geldrop mee, maar Novi Wieland haalde wel de halve finales in het meisjesdubbel en in de gemengd dubbel.

Categorie onder 15 jaar

Twee spelers van BC Geldrop staken er met kop en schouders bovenuit; Scott Samuels en Max Wieland. Ze troffen elkaar in de finale van het jongensenkelspel waar Max aan het langste eind trok. In de finale van het jongensdubbelspel kwamen ze elkaar weer tegen en dit keer was het Scott, die samen met Lars Kros uit Tilburg, de overwinning binnenhaalde. Dezelfde eindstand stond bij het gemengd dubbel op het bord; Scott won samen met Romy Claassen van Max Wieland en Amber Derksen.

IMG-20150208-WA0005Categorie onder 17 jaar

Ook in de hoogste categorie viel Geldrop flink in de prijzen. Niels Veenstra was een klasse apart in het jongensenkelspel en won tevens de dubbel, samen met Boyd Brekelmans. Bij de meisjesdubbel was er ook Geldrops succes; Femke Vereijken won de meisjesdubbel. In de finale won ze samen met Yvette Daans uit Mierlo van clubgenote Iris Verrijt en Sandra Eikelenboom.

Om het succes compleet te maken, behaalde Quinn Rojot de 2e plaats in het gemengd dubbel, ook samen met Yvette Daans.

bjk2Alle Geldropse medaillewinnaars

JE-U11: 1e Rune van Dalm, 2e David van Dalm; JD-U11: 1e David en Rune van Dalm GD-U11: 1e Rune van Dalm en Demi van Ritter, 2e David van Dalm en Iris van Leijsen.

JE-U15: 1e Max Wieland, 2e Scott Samuels; JD-U15: 1e Scott Samuels en Lars Kros, 2e Max Wieland en Joppe van de Meerendonk; GD-U15: 1e Scott Samuels en Romy Claassen, 2e Max Wieland en Amber Derksen.

JE-U17: 1e Niels Veenstra; JD-U17: 1e Niels Veenstra en Boyd Brekelmans; MD-U17: 1e Femke Vereijken en Yvette Daans, 2e Iris Verrijt en Sandra Eikelenboom, GD-U17: 2e Quinn Rojot en Yvette Daans.

Bekijk alle winaars en uitslagen op toernooi.nl

« »

© 2022 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.