BJK2014_7Afgelopen weekend vonden in sporthal de Slagen in Waalwijk de Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton plaats. Er werd gespeeld in vier leeftijdscategorieën; Onder 11 jaar, Onder 13 jaar, Onder 15 jaar en Onder 17 jaar. Vanuit BC Geldrop deden in totaal 15 spelers mee en zij kwamen terug met 9 titels en 4 tweede plaatsen. Daarnaast werd Rune van Dalm (onder 11 jaar) uitgeroepen tot talentvolste speler van het toernooi!

Onder 11 jaar

In deze categorie ging de eindoverwinning bij de jongens naar Gijs Schreppers. Hij won in de finale van Gijs van Geloven uit Tilburg. Rune van Dalm werd in de halve finales uitgeschakeld door de latere winnaar en clubgenoot. Ook bij de jongensdubbel stond Gijs weer op de hoogste tree, nu samen met Finn Lavalette uit Den Bosch. De Geldropse broertjes David en Rune van Dalm legden beslag op de 2e plek. Bij de meisjesdubbel behaalde Novi Wieland knap een 2e plek, samen met Kim Wassenaar uit Best. En om zijn hattrick compleet te maken, won Gijs ook nog het gemengd dubbel samen met Kim Wassenaar.

Onder 13 jaar

Bij de jongensenkel haalde Max Wieland de finale helaas niet, hij werd in de halve finales uitgeschakeld door de latere winnaar. Wel haalde Max samen met Joppe van de Meerendonk uit Best een mooie 2e plek bij de dubbel. In de halve finales hadden zij gewonnen van de twee Geldroppenaren Daan van Lankvelt en Stan Verrijt.

Bij de meisjes werd Cera Samuels al voor de derde keer in haar jonge leven Brabants kampioen. Zij versloeg in de finale Eeke van Beurden uit Tilburg relatief eenvoudig met 21-9 en 21-17. Samen met diezelfde Eeke behaalde Cera ook de eindoverwinning in de meisjesdubbel. In de halve finales hadden ze nog gewonnen van clubgenote Charlotte Blok van Geldrop en Chiara van Veen uit Best.

BJK2014_4Onder 15 jaar

In deze categorie was er voornamelijk succes in de dubbelspelen. Scott Samuels won samen met Gijs Duijs uit Oss de jongensdubbel. In de gemengd dubbel  werd Scott samen met zijn jongere zus Cera (die dus een categorie hoger speelde) knap tweede. In de finale verloren ze van Gijs Duijs en Milou Lugters met tweemaal 21-11. Bij de meisjesdubbel haalden Femke Vereijken en Marjolein Blok de finale net niet. Zij verloren in de halve finale van het als eerste geplaatste duo.

Onder 17 jaar

Een speciale vermelding voor Dionne van Vlerken uit Mierlo. Deze 17 jarige speelster van Geldrop behaalde hier haar 5e (!) titel bij de meisjes. Dit jaar werd ze ook al kampioen met haar team in de 2e landelijke divisie en volgend seizoen maakt ze de overstap naar BC Roosterse om nog hoger te gaan spelen. Samen met Shania Hasenbalg uit Tilburg won ze ook nog de meisjesdubbel en met Jorg van Beurden (ook uit Tilburg) won ze de gemengd dubbel. Een mooi e afsluiting van haar zeer succesvolle tijdperk bij de junioren.

Bekijk alle winnaars van het BJK2014 en de uitslagen van de wedstrijden.