dionne-van-vlerken_2

Voor de vijfde keer op rij mag Dionne van Vlerken zich de beste jeugdbadmintonster van Brabant noemen. Een unieke presentatie. Hoewel zij in het nieuwe seizoen voor eredivisieclub BC Roosterse uit zal komen, blijft ze bij ons spelen als recreant. Een trotse moeder vertelt …

Als 6 jarige ging ze met moeders en broer al mee naar de trainingen en met 6,5 is ze dan ook lid geworden bij BV  Mierlo’76. Daar is ze in de pupillen klasse in het jaar 2007 kampioen geworden. Nadat haar broer in het voorjaar van 2008 de overstap maakte om naar BC  Geldrop te gaan is ze mee gegaan omdat er, als ze verder zou willen groeien, in Geldrop meer mogelijkheden waren.

Bij BC Geldrop werd ze al vlug in de gaten gehouden door de trainer, Leon Florentinus, die ook hoofdtrainer is van de NBBJ (Noord Brabantse Badminton Jeugdselectie). In januari 2009 werd ze aan de selectie toegevoegd en haar eerste echte toernooi was meteen het Nederlands Jeugd Kampioenschap, waarna nog vele Junior Master Toernooien volgden. Daarna heeft ze nog een jaar op de zaterdag een privé training gehad bij Leon en tijdens 2de jaars U15 heeft ze een jaar bij de Zuid-Nederlandse Badminton Academie gezeten waar ze naast één club training 3 ZNBA trainingen heeft gevolgd.

dionne-van-vlerken_1In oktober van dat jaar stond ze in de finale U15 van junior Master Cup die tijdens de Dutch Open werd gespeeld, wel één van haar  hoogtepunten.  Nu volgt ze vanwege studie alleen de clubtraining en traint ze alleen op de vrijdag met de ZNBA nog mee.  In februari 2010 in de U13 is ze voor de 1ste keer Brabants Jeugd Kampioen geworden en op 9 februari 2014 dus voor de 5de keer op rij. Een mooie afsluiting van haar badminton jeugd periode.

Dit jaar is ze kampioen geworden met BC Geldrop 1 in de 2de divisie landelijk en om nog verder te groeien maakt ze de overstap naar het Limburgse BC Roosterse waar ze met haar dubbelpartner Ilke Dols graag in de toekomst mogelijk eredivisie kan gaan spelen.

Monique van Vlerken