Datum: 14 januari 2022.

Corona maatregelen

Beste leden,

Precies een maand, 14 december 2021 geleden gingen we in een 100% lock down. Gelukkig is er nu besloten dat sporten en ook binnensporten weer is toegestaan.

Zaterdag 15 januari beginnen de senioren competitie spelers al met een training om 08.45 uur gevolgd door de jeugd om 10.15 uur.

Zondag 16 januari zouden er competitie wedstrijden zijn, maar tijdens de persconferentie om 19.00 uur is door de overheid besloten, dat er alleen binnen de eigen club wedstrijden kunnen worden gespeeld. De bond had ook reeds op voorhand onder voorbehoud gemeld, dat de competitie pas op 30 januari verder gaat. D.w.z. dat we komende zondag de 16e , de hele zaal van 10.00 – 12.30 en de halve van 12.30 – 13.30 ter beschikking hebben voor vrij spelen. Dus iedere recreant, jeugd en competitiespeler is dan welkom om te komen badmintonnen.

De week erna kan er weer gewoon op de gebruikelijke speelavonden getraind en gespeeld worden. . Zaterdag 22 januari is er ook nog senioren competitie training om 08.45 uur. Mogelijk dat zondag de 23e nog vrij gespeeld kan worden, maar dat gaat komende week met de gemeente overlegd worden.

25 Januari is er weer een persconferentie van de overheid, mogelijk c.q. hopelijk valt er dan het besluit dat de competitie op de 30 alsnog doorgang kan vinden.

De reeds bestaande eis, dat iedereen die komt om te sporten van 18 jaar en ouder, in het bezit moet zijn van de QR code blijft voorlopig bestaan. Daarnaast is er de nieuwe regel dat iedereen die niet op de baan staat een medisch mondkapje draagt, en natuurlijk waar mogelijk de 1,5mtr respecteert.

Namens het bestuur wensen wij iedereen een voorspoedig en gezond 2022 met veel badminton zonder al te veel restricties.

Met vriendelijke groet,

Namens Bestuur BC Geldrop,

Hans de Greef, voorzitter