Terugblik op voorzitterschap Hans de Greef

Hans de Greef

Na 9 jaar voorzitterschap en talloze werkzaamheden bij de club is het dan nu toch tijd voor Hans om de voorzittershamer aan de wilgen te hangen. Tijdens de laatste ALV is er uitgebreid stilgestaan bij het afscheid, maar we wilden er graag ook nog een artikel aan wijden zodat iedereen het nog eens na kan lezen.

Eigen badmintonloopbaan

Hans gaat al een hele tijd mee in het badmintonwereldje. Hij speelde zelf vanaf ongeveer 18-jarige leeftijd recreatief bij een club in Tongelre Eindhoven waarvan we de naam niet hebben kunnen achterhalen. Weet iemand deze nog? Rond 1977 werd Hans lid van BC Geldrop waar hij een aantal jaren heeft gespeeld alvorens hij met zijn vrouw Lia in 1983 verhuisde naar Zimbabwe. Na 6 jaar keerden ze terug, kregen begin jaren 90 twee kinderen (Jochem en Sophie) en Hans pakte de draad weer op bij BC Geldrop.

Jeugdcommissie – jeugdtoernooi

Je kan je eigenlijk geen jeugdtoernooi (GOKje) voorstellen zonder Hans. Zijn deelname in de organisatie gaat vele jaren terug. Sinds 2006 is hij actief als toernooivoorzitter nadat zijn zoon Jochem in de jaren daarvoor al meedeed in de jongste categorie. Dit toernooi is al jaren een begrip in badmintonland en, afgezien van een aantal magere jaren, altijd een groot succes geweest.

Naast zijn werk voor het toernooi is Hans ook zeven jaar voorzitter geweest van de jeugdcommissie. Deze tijd werd gekenmerkt door goede notulen en een prima probleemoplossend vermogen. Na het toernooi leverde hij altijd trouw een artikel aan met alle bijzonderheden over het toernooi.

Betrokken

Als je iets mag noemen wat Hans kenmerkt, dan is het zijn betrokkenheid bij de club en bij de leden. Hij is vaak aanwezig bij competitiewedstrijden, trainingen, speelavonden, jeugdactiviteiten zoals het kamp en de speciale activiteiten zoals de Sinterklaasviering. Eigenlijk zijn er weinig gelegenheden waar Hans niet even komt binnenlopen. Naast alle genoemde zaken, vond hij nog de tijd om andere dingen te regelen, zoals contact met de sporthalbeheerders, de gemeente, etc. Terugkijkend op het “tijdperk Hans” mogen we concluderen dat hij, ondersteund door een aantal andere leden, een stabiele, financieel gezonde vereniging achterlaat voor zijn opvolger.

Algemeen

Aan het begin van zijn voorzitterschap kwam het Eindhovens Dagblad regelmatig over de vloer om een paar grote artikelen over de club te verzorgen. De goede prestaties van het eerste team en de manier waarop de club met jonge talenten omgaat, werd op waarde geschat en je kwam de uitspraken van een trotse voorzitter geregeld tegen op de sportpagina’s van het ED.

Als voorzitter komt het natuurlijk regelmatig voor dat er vergaderd moet worden. De deur bij Hans en Lia stond hier altijd voor open en er werd goed gezorgd voor iedereen die langs kwam. Een ander evenement wat jaarlijks plaatsvond bij hans en Lia thuis, was de vrijwilligersbarbecue. Alle vrijwilligers die tijdens het seizoen de club hadden geholpen werden uitgenodigd voor een barbecue bij hun thuis. Dit was altijd een erg geslaagde bijeenkomst.

Erelid

Tijdens de Algemene Leden Vergadering waar hij nog voorzitter was, is unaniem besloten om Hans erelid te maken. Als dank voor zijn jarenlange inzet voor de club lijkt ons dit een passend eerbetoon. Dank je wel Hans voor je tomeloze inzet voor de vereniging. Je laat een vereniging achter die financieel gezond is en klaar is voor de toekomst. We gaan je voorzitterschap missen!

Hans wordt als voorzitter opgevolgd door onze trainster Monique van Roosmalen. Wij wensen haar veel succes!

« »

© 2024 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.