Afgelopen zaterdag zijn de clubkampioenschappen bij de jeugd gespeeld. Het was zoals gebruikelijk een druk programma. Met ongeveer 150 partijen voor de boeg begonnen we om 09.15uu aan een spannende dag.

Alle winnaars
Alle winnaars

De ochtend bestond uit het spelen van poules waarbij een aantal niveaus bij elkaar gevoegd waren. Dat was voor sommige spelers erg moeilijk, maar je kon wel laten zien dat je tegen zo’n supersterke tegenstander toch punten kon scoren. De besten uit iedere poule gingen verder op het hogere niveau en de anderen konden de strijd aanbinden tegen meer gelijkwaardige spelers.

In het middagprogramma moest het echte werk gebeuren. Het afvalschema met verliezersronde zorgde ervoor dat iedereen tot het laatst wedstrijden kon blijven spelen. Iedereen had aan het einde van de middag tussen de 8 en 10 wedstrijden gespeeld en dat was aan de koppies te zien.

In de hoogste klasses konden we genieten van een paar spectaculaire wedstrijden waarbij rallys van 15, 16 slagen heel normaal waren. Op het scherpst van de snede werd er gevochten voor ieder punt. Maar ook de beginnende badmintonners hebben deze dag heel wat geleerd en gingen steeds beter spelen.

20150228_115115Aangepast badminton

Ook de speelsters van het aangepast badminton hadden een flinke klus voor de boeg. Alvorens onderling uit te vechten wie dit jaar met de medaille aan de haal ging, werd er getraind onder leiding van Ilse. Wederom erg prettig, zeker met een toernooi in de nabije toekomst in de agenda.

Coco liet wederom zien de sterkste te zijn. Zij werd echter op de hielen gezeten door Isa, die dit jaar pas is gestart. Jessica eindigde op een derde plaats.

Iedereen mag heel tevreden terug kijken op deze geslaagde dag.

Uitslag Clubkampioenschappen Jeugd 2015.

Jongens I Meisjes I Rollers
1. Jasper Pels 1. Marjlein Blok 1. Coco Nolet
2. Gijs Schreppers 2. Vera Donders 2. Isa Lurling
3. Jessica van Beek
Jongens II Meisjes II
1. Rens Klaren 1. Charlotte Blok
2. Lukas Böhmer 2. Noor Lijkema
Jongens III Meisjes III
1. Pim Gimbel 1. Iris Geelen
2. Sebastiaan v Wammerdam 2. Fleur Geelen
Meisjes IV
1. Ditte Ulder
2. Lé Ming Zhou