Geldrop 2 is kampioen en promoveert naar de derde divisie!

Geldrop 2 heeft vandaag het maximaal haalbare bereikt: het team heeft in de allerlaatste speelronde de voormalig nummer 1 van de poule gepasseerd, Trilan 4. Geldrop 2 én Trilan 4 stonden gelijk qua punten. Het team dat in de allerlaatste speelronde de meeste punten zou halen, zou kampioen worden.

De ontknoping van het seizoen was voor Geldrop 2 een uitje naar Limburg: de wedstrijd tegen Victoria 2 vond plaats in Hoensbroek. Onder aanmoediging van hoofdtrainster Monique van Roosmalen en voorzitter Hans de Greef ging het team aan de slag. Het team bestaande uit Kim de Haan, Linde James, Liesbeth Tillemans, Jochem de Greef, Wouter Kreike en Max Wieland won de allerlaatste wedstrijd van het seizoen met een maximale score van 8-0. Concurrent Trilan 4 moest een zelfde score neerzetten om kampioen te worden. Dat lukte hen op het nippertje niet: Trilan 4 won “maar” met 7-1 van Olympia ’56 4. Geldrop 2 heeft in totaal 85 punten gehaald; Trilan 4 blijft steken op 84 punten. Daardoor kan het Geldropse team zich een jaar lang de allerbeste van de vierde divisie noemen!

De kampioenen, niet helemaal scherp door het grote enthousiasme.

Het kampioenschap kan met recht worden gezien als een teamprestatie: alle leden van het team hebben hun steentje bijgedragen. Een eervolle vermelding is op zijn plaats voor Max Wieland, die meer dan 85% van zijn wedstrijden heeft gewonnen! De promotie is ook een groot compliment aan de trainersstaf, bestaande uit Monique, Frans, Denise en Rick, die zich gezamenlijk 4 dagen per week inzet om de goede resultaten mogelijk te maken.

Promotie naar de derde divisie

Het resultaat van het kampioenschap is dat het team volgend jaar, net als Geldrop 1, in de derde divisie actief zal zijn. Een hele mooie prestatie, waarvan bij de start van de competitie alleen maar gedroomd kon worden. Namens de hele vereniging dikverdiende felicitaties aan Kim, Linde, Liesbeth, Jochem, Wouter en Max!

Wil je het team ook feliciteren? Laat je bericht achter in de reacties.

« »

© 2023 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.