BC Geldrop 1 deelt tik uit aan concurrentie

Op bezoek bij ELO United heeft BC Geldrop 1 een belangrijke overwinning geboekt. In sporthal Hasseler Es te Hengelo werd met 5-3 gewonnen. Daarmee werd de voorsprong op ELO, vooraf beschouwd als een van de grootste concurrenten, vergroot van vier naar zes punten. BC Trilan vormt nu de grootste bedreiging. De voorsprong op de Limburgers bleef dit weekend gelijk: twee punten. 

Om kwart voor elf werd verzameld bij coach Frank thuis. Eerst dronk het team koffie en thee, met een Mierlo’s stuk kersengebak en om kwart over elf reed Frank met een auto vol spelers en badmintontassen naar Hengelo, een reis van bijna twee uur. In de sporthal was er voldoende tijd voor een lunch, het wennen aan de zaal en een goede warming-up. Om twee uur werd aangevangen met de dubbels.

wedstrijden elo
Klik voor vergroting

In de herendubbel hadden Rick en Pepijn niet voor de eerste keer een moeizame start. Gaandeweg de eerste set kwamen de heren beter in hun spel en kropen ze dichterbij Wilburn Andreae en Glenn de Jong, echter zonder succes: de eerste set ging naar ELO met 24-22. Over die teleurstelling hadden Rick en Pepijn zich snel heen gezet en met meer vertrouwen, beter spel en een goede tactiek werden de tweede en derde set gemakkelijk gewonnen: 21-13 21-12.

In de damesdubbel troffen Roelie en Dionne het nog ongeslagen koppel Ionna Karkantzia en Ieva Pope, een Griekse en een Letse. In beide sets kon BC Geldrop goed meekomen, maar ook in beide sets trok ELO aan het langste eind: 21-18 21-19.

Heren- en damessingels

Ook Rick speelde tegen een Griek, in zijn herenenkel, vrijwel direct na de dubbels. In de eerste set walste hij over Dimitris Orlis heen. Na tussenstanden 11-1 en 17-2 won hij met 21-5. Ook in de tweede set leek Rick Dimitris onder de tien te houden, maar het verbeterde spel van Dimitris leidde hem uiteindelijk nog tot 13 punten. Een zeer knappe overwinning, ook Dimitris was in zijn singel nog ongeslagen. Tot afgelopen zondag.

In de eerste damessingel kreeg Roelie een tegenstander van formaat, Ieva. In de eerste set speelde Roelie erg goed, kon ze goed overweg met het strakke, aanvallende spel van de Letse en scoorde ze vaak met crosssmashes. Ze verloor hem nipt: 18-21. In de tweede set had Roelie meer moeite met het hoge tempo en na de pauze liep Iova uit naar een 9-21 overwinning. De tussenstand: 2-2.

Pepijn had het in de eerste set tegen Glenn lastig. Hij kwam niet onder de druk in het achterveld uit en speelde te verdedigend, te afwachtend. In de tweede set vocht hij zich terug in de wedstrijd en liep hij na de pauze uit naar de setzege. In de derde set leek hetzelfde te gebeuren, maar maakte Pepijn het na een 18-10 voorsprong onnodig spannend. Met 16-21 21-15 21-19 pakte hij gelukkig wel een belangrijk punt.

Dionne speelde ondertussen tegen Tessa Eysink, een ervaren speelster. Dionne bleef lang bij, maar moest de beslissende punten aan Tessa laten. 16-21 19-21. Met een 3-3 tussenstand zouden, net als twee weken geleden tegen BC’67 Veghel, de mixen de doorslag geven.

stand team 1
Klik voor vergroting

Gelukkig begonnen Rick en Roelie tegen Dimitris en Ionna voortvarend. De gehele eerste set domineerden ze en met 21-9 wonnen ze vrij eenvoudig. In de tweede set bleven Dimitris en Ionna lang bij en werkten ze zelfs twee matchpoints weg. Hun eigen gamepoint benutten ze vervolgens niet, dus wonnen Rick en Roelie met 23-21 en zo brachten ze Team 1 op een 4-3 voorsprong.

Het was aan Pepijn en Dionne om het af te maken. Na de eerste set met 21-12 gewonnen te hebben van Wilburn en Tessa was het zaak geconcentreerd te blijven spelen. De voorsprong van BC Geldrop bedroeg in de tweede set voortdurend een of twee punten, maar uitgerekend op 20-18 konden Pepijn en Dionne het niet afmaken. Na een aantal zenuwachtige services van beide kanten dwongen Wilburn en Tessa met 23-25 een derde set af. Dat betekende dat Pepijn en Dionne nog aan de bak moesten, maar met goed spel wonnen ze met 21-15.

Vooraf werd rekening gehouden met een eventueel gelijkspel, maar BC Geldrop kwam voor de winst. Met deze 5-3 overwinning was iedereen dan ook zeer content. De vierde overwinning op rij werd gevierd met een frisse douche, boterkoek en een drankje. Coach Frank had ook zeker bijgedragen aan de overwinning en deed gezellig mee. Daarna wachtte een lange, maar wel gezellig terugweg. Het wordt tijd voor een thuiswedstrijd. En die komt zondag 27 oktober, als de competitie hervat wordt. Dan komt BC Wik op bezoek. Ondanks het vroege tijdstip, tien uur in de morgen, hoopt het team op veel steun.

« »

© 2022 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.