Na het zware verlies van vorige week tegen de nummer 1 van de competitie moesten we deze week tegen Slamis uit Uden, die maar een plek boven ons staan. We wisten dat we nu zeker kans maakten. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Rick coachendToen onze tegenstanders de zaal binnenkwamen zei Scott al: “Die zien er gevaarlijk uit!”. De eerste set van de herendubbel lieten Scott en Joris zich imponeren en verloren met 13-21. Gelukkig kwam Rick Steuten ons te hulp schieten als coach en de volgende set werd een stuk spannender, met een 21-18 winst tot gevolg. Nu waren de rollen omgedraaid en hadden wij de mentale overhand. De derde set werd door ons gewonnen met 21-12.

Lindsey en Vivianne spelendLindsey en Vivianne begonnen hun wedstrijd sterk en de strijd ging gelijk op. Op baan 9 waren de dames vastberaden om eindelijk weer eens te winnen.Tot 21-21 was het zeer spannend en de setwinst had net zo goed onze kant uit kunnen gaan, maar het mocht niet zo zijn. De tweede set liep het niet zo lekker meer en met 14 tegenpunt’n moesten we de partij aan Slamis gunnen.

De enkelwedstrijd van Scott tegen Cuong was zeer meeslepend. De eerste set won Scott met 21-18, maar in de tweede set kwam zijn tegenstander sterk terug en werd de stand 22-24. Scott gaf echter niet op en won de derde set met een nipte 19-21.

Vivianne had het moeilijk in haar enkelpartij. Hoewel de slagen lekker gingen, had ze veel moeite om de shuttle binnen de lijnen te houden.

Lindsey startte geweldig, maar bij een 19-14 voorsprong kantelde de wedstrijd en kon ze niet meer in haar spel komen. Dat liet ze zich in de tweede set niet meer gebeuren, door Eveliene slechts 12 punten toe te staan. Jammer genoeg bleek de wedstrijd iets te lang te duren en moest Lindsey zich met 10 tegenpunten gewonnen geven.

Richard aan serviceRichard won zijn singel met een solide 16 en 17 tegen de invaller Thomas, die – ondanks dat hij veel lager speelt – erg goed meekon met het niveau. Met goed kijk- en denkwerk wist Richard goed gebruik te maken van de zwakke punten van de tegenstander.

De stand was nu 3-3 en alles hing dus van de mixed partijen af.

Lindsey en Joris hadden grote problemen met hun spel en steeds op het einde van de sets kwamen ze er pas een beetje in. Een beetje te laat, dus. Deze wedstrijd werd dan ook dik verloren met 15-21 en 13-21.

Vivianne en Richard deden het beter en speelden als allerlaatsten in de zaal hun wedstrijd. De eerste set wonnen zij met 21-15 maar de tegenstander gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Toen alle netten al waren opgeruimd en de zaal bijna verlaten viel bij Slamis de shuttle op de grond en eindigde de wedstrijd met 23-21 voor Geldrop!

Met een gelijke eindstand gingen we uiteindelijk naar de kantine om daar met z’n allen te genieten van een stuk zelfgehaalde cake van Lindsey.