Je kent het wel: jarenlang train je in dezelfde spelersgroep, maar hoe goed ken je elkaar? Of een avondje leuk gedubbeld, maar met wie nou eigenlijk? In de rubriek “Wie is toch…” zetten we elke keer een clublid in de spotlight. We begonnen de serie al in 2013. Deze keer Amber van Eersel.

Wanneer ben je op het badmintonveld te vinden?

Iedere maandag- en woensdagavond ben ik in de sporthal voor de training, en op maandagen af en toe ook op de vrije speelavond. Tijdens het competitieseizoen ben ik op zondag ook op de baan te vinden.

Wat doe je als vrijwilliger binnen de vereniging?

Op dit moment houd ik me samen met Onno en Annelies bezig met de website en social media. Zo beheer ik bijvoorbeeld onze Facebookpagina (allemaal even liken natuurlijk). Verder help ik waar gevraagd met het geven van communicatieadvies (bijvoorbeeld over de website) en het opleuken van formulieren. Dit jaar ga ik trouwens ook mee met het jeugdkamp in de zomer!

Hoe lang speel je badminton? Waarom heb je voor deze sport gekozen?

amber van eersel
Vlnr: Vivianne, Amber, Iris en Lindsey.

Ik speel al zo’n 10 jaar bij BC Geldrop, als negenjarig ukkie begon ik enthousiast met badminton. Toen mijn favoriete dansjuffrouw destijds stopte met lesgeven, was ik daar helemaal klaar mee en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk werd het óf voetbal, óf badminton. Aangezien ik (en mijn ouders) al die vroege zaterdagochtenden in de kou niet echt zagen zitten was de keuze al snel gemaakt. Daarnaast speelde mijn vader zelf al erg lang badminton, waardoor ik al langer bekend was met de sport.

 

Wat is jouw sportieve hoogtepunt of leukste badmintonmoment?

amber van eersel
Vlnr: Veerle, Joost, Amber, Cliff en Cera.

Het hoogtepunt uit mijn ‘carrière’ was toch wel het NK regioteams waaraan ik in 2013 met ons A-team (bestaande uit Veerle Koeken, Cera Samuëls, Joost van Tilburg, Cliff Samuëls en ik) aan mee heb mogen doen. Nadat we Brabants kampioen waren geworden (lees: kampioen in de enige U-19 pool van Brabant), mochten we deelnemen aan het NK Regioteams in Zutphen! Zonder al te hoge verwachtingen van te voren, hebben we toch mooi op de finaledag mogen spelen en zijn we uiteindelijk 4e geworden (#trots).

Verder vind ik het veruit het belangrijkste dat ik met, en zeker ook voor, mijn plezier op de baan sta. Dat neemt echter niet weg dat ik bloedfanatiek kan zijn tijdens een spannende wedstrijd…

Wat doe je in het dagelijks leven, buiten de badmintonvelden?

Op dit moment loop ik stage als Community Marketeer bij Communiteers, als onderdeel van mijn opleiding Communicatie Management aan de Fontys in Eindhoven. Op de Fontys ben ik overigens ook buiten college uren te spotten als studentvoorlichter op onze open dagen/avonden. Verder besteed ik mijn vrije tijd graag aan het maximale halen uit mijn Netflix abonnement, het eten van burrito’s en relaxen met vrienden of familie.

Aan wie draag je het stokje van deze rubriek over?

Het stokje draag ik over aan Jan-Willem Wolters. Hij speelt als recreant al jaren bij BC Geldrop en is sinds kort lid van de recreatiecommissie.