4 december stond de laatste thuiswedstrijd voor Geldrop 7 op de rol. Het team mocht aantreden tegen Veldhoven 1. Na een koude wandeltocht van de auto naar de zaal, warmde het team zich op door een goede warming-up. Geldrop 7 is gemiddeld het jongste seniorenteam van BC Geldrop. Het team heeft een enorme strijdlust, maar is het genoeg voor een overwinning? Een verslag van Vinny Lee.

Dubbelspelen

afb112:45 uur, tijd om de dubbels in werking te zetten. De vrouwendubbel wordt gespeeld door Iris en Vinny tegen Xenia en Sanne. De eerste set verloopt moeizaam en het staat op een gegeven moment 11-19. Na een inhaalrace van Iris en Vinny, mocht het toch niet baten en de eerste set werd helaas 15-21 voor Veldhoven. Na een goede coaching van Kim, begonnen de meiden aan de tweede set. Dit werd vlot gewonnen door Geldrop en een derde set was op komst. Helaas werd de derde set nipt verloren door Geldrop. Het eerste punt was voor Veldhoven 1.

De mannendubbel wordt gespeeld door Jurgen en Erwin tegen Rico en Jan. De mannen van Geldrop hadden een stuk minder moeite met de dubbels en sleepte de eerste set met 21-18 binnen. De tweede set was nog sneller gewonnen, namelijk met 21-12. Tussenstand na de dubbels: 1-1.

Enkelspelen

afb2Na de dubbels is het tijd voor de enkels. VE1 werd gespeeld door Yvette tegen Sanne. De eerste set ging redelijk gelijk op, zo bleef het spannend tot het einde. Uiteindelijk wist Yvette te winnen met 21-18. Na de eerste set vond Yvette het zelf nog niet goed genoeg en dat ze de tweede set wat sneller moest winnen. Dus vol goede hoop en zelfvertrouwen begint ze aan de tweede set. Deze werd dan ook snel gewonnen door Yvette met 21-9.

ME1 werd gespeeld door Erwin tegen Rico. Erwin stond elke keer een paar punten voor op Rico en werd gewonnen door Erwin met 21-15. De tweede set was eigenlijk precies hetzelfde, hier stond Erwin steeds een paar puntjes voor en werd 21-14.

VE2 werd gespeeld door Vinny tegen Xenia. Na de vrouwendubbel zijn we meteen begonnen aan VE2, omdat de tegenstandster optijd weg moest. De eerste set ging redelijk snel en het werd 21-2 voor Vinny. De tweede set zou dus ook geen probleem moeten zijn. Dat bleek ook uit de stand, het werd 21-6 voor Vinny.

ME2 werd gespeeld door Jurgen tegen Jan. De eerste set ging moeiteloos voor Jurgen en werd al snel gewonnen met 21-9. Dan maar verder met de tweede set. De tegenstander werd ineens een stuk beter en het ging gelijk op. Uiteindelijk wist Jan net te winnen met 21-19. Na een beetje coaching en water drinken, begonnen ze aan de derde set. In het begin ging het nog gelijk op, maar na de rust wist Jurgen de zwakke plekken van zijn tegenstander en liep steeds verder uit op hem. Het werd 21-13 voor Jurgen. Tussenstand na de enkels: 4-1.

Gemengd dubbels

GD1 werd gespeeld door Iris en Erwin tegen Rico en Xenia. De eerste set was voor Erwin en Iris nog vooral zoeken naar wat het beste was om te doen. Helaas was het voor de eerste set te laat en het werd 14-21 voor Veldhoven. De tweede set daarentegen kwamen ze achter wat ze moesten doen en de set werd gewonnen met 21-14. Op naar de derde set. In de derde set konden Iris en Erwin hun tactiek en samenwerking goed uitvoeren en sleepte de set binnen met 21-12.

afb5GD2 werd gespeeld door Yvette en Jurgen tegen Jan en Sanne. Yvette en Jurgen hadden minder moeite met de strijd tegen Veldhoven. Het werd 21-13 voor Geldrop. Na een paar tips en tricks van onze coach werd de tweede set nog sneller gewonnen, namelijk met 21-10. Resultaat: 7-1 voor Geldrop!

De overwinning werd dan ook verder gevierd met lekkere appelflappen (met dank aan Erwin) in de kantine. Ondanks de stand kon de helft van het team van Veldhoven ook genieten van… de appelflappen!