Teambuildingsdag senioren en trainingsweekend jeugd

Het weekend van 6 en 7 september kon Geldrop bijna niet om de knalgele BC Geldrop-shirts heen. De jeugdcompetitieteams hadden hun jaarlijkse trainingsweekend, terwijl op zaterdag 6 september ook de teambuildingsdag van de seniorencompetitieteams was gepland. We kunnen nu wel zeggen dat BC Geldrop helemaal klaar is voor de competitiestart op 21 september!

Trainingsweekend van de jeugdteams

De jeugdteams helpen een seniorenteam bij hun foto-opdracht: Van Persieing!
De jeugdteams helpen een seniorenteam bij hun foto-opdracht: Van Persieing!

Het is nog erg vroeg als het trainingsweekend van de jeugd van start gaat. Een strakke planning van werken en af en toe een kwartiertje rust, heeft er voor gezorgd dat iedereen aan het einde van de middag behoorlijk moe naar huis ging. De trainers Marloes, Martine, Femke, Vivianne, Kevin en Magda hebben daarvoor gezorgd. De spelers moesten namelijk flink aan de bak. Baantraining, circuittrainingen en buitentraining stonden op het programma. Voor de spelers uit de U19- en U17-teams werd het het zwaarst. De andere teams begonnen namelijk iets later en konden dus genieten van een rustige start van de ochtend. Wanneer om kwart over tien de beginners en rollers binnenkwamen, zat het eerste trainingsblok er al op voor de U19- en 17-teams. Circuittraining werd afgewisseld met nog een baantraining en wedstrijdjes. Tegen half een was het tijd om op te ruimen en lekker even de boterhammetjes eten.

‘s Middags verhuisden we naar buiten. De wielerbaan is al jaren de plek waar de laatste energie verbruikt wordt. Kevin Verrijt heeft dit jaar een programma gemaakt met afwisselend hardlopen en leuke, maar ook behoorlijk zware, oefenstof. Maarten, die ook altijd bij het jeugdkamp aanwezig is, kwam ons die middag ook nog helpen. Het was best warm en de korte onderbreking met bezoek van spelers van de senioren, die voor hun teambuilding opdrachten met foto’s moesten uitvoeren, was dus erg welkom.

De zondag begonnen we iets later, tegen tienen stroomde de sporthal vol. Badmintonvereniging Mierlo zorgt al een paar jaar voor de nodige tegenstand bij de oefenwedstrijden. Naar schatting waren er in totaal zo’n 80 tot 90 spelers in de hal aanwezig. Na de warming-up (door Jeroen en Annelies) was het tijd voor de wedstrijden. Voor de nieuwe competitiespelers was het even wennen: hoe is de telling ook al weer, wat is in en wat uit? Ook sommige ouders hadden er moeite mee. Geen zorgen: over een maandje is het allemaal duidelijk! Fijn dat de hele familie Staal mee heeft geholpen bij de organisatie en het coachen. Alle spelers hebben de informatie over de competitie ontvangen en konden bij Marjo en Ingrid terecht voor een nieuw shirt. Zo.. de competitie kan beginnen. Wij zijn er klaar voor!

Teambuildingsdag van de seniorenteams

Een aantal seniorenteams kwamen elkaar ‘toevallig’ tegen op een terrasje.

Rond half tien verzamelden de eerste spelers zich met hun fiets op de parkeerplaats voor de sporthal. Iets voor tienen ging het eerste team op pad met de routebeschrijving en een stapel foto’s met vragen in de aanslag. Tijdens de fietstocht hadden de team genoeg tijd om kennis te maken of om gewoon lol te trappen met elkaar. Waar het aan het begin van de fietstocht door de Dommelvallei nog miezerde, was het tegen de middag weer helemaal opgeklaard. ‘s Middags konden we bij Kees terecht voor een lunch met alles er op en er aan. Kees Rooijackers van Fysiotherapie Zesgehuchten heeft daar ook een presentatie gehouden over het voorkomen van blessures. Nadat de teammappen waren uitgereikt zijn we naar buiten gegaan voor de teamfoto’s. Het middagprogramma bestond uit twee spellen die je met je team zo goed mogelijk moest uitvoeren. Het eerste spel was een fotospel. Ieder team kreeg  thema’s mee waarvan foto’s moesten worden gemaakt (alle creatieve foto’s zijn hier te vinden). ‘s Middags kreeg ieder team een voorwerp onder de 3 euro mee, met als doel die om te ruilen tot een zo leuk mogelijk voorwerp. De teams kwamen tegen etenstijd terug met voorwerpen als kratjes bier, ontbijtkoek en grasmaaiers. De prijzenpot werd uitgereikt aan het team dat de foto-opdracht het beste had uitgevoerd. Dat werd uiteindelijk 7 (Jeroen, Koen, Isa, Pauline en de afwezige Sandra). Natuurlijk kon een etentje en een bezoekje aan een zeer bekende ijssalon in Geldrop niet ontbreken op deze geslaagde dag!

Verslag jeugd door Magda Duijf, verslag senioren door Onno James

« »

© 2024 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.