blue-yellow-flowersHet competitieseizoen 2013-2014 leverde maar liefst vier kampioensteams op, evenwichtig verdeeld over de jeugd- en de seniorenselectie.

Dit zijn ze:

  • Jeugdteam U15-C1 met Boss Pangchat, Rens Klaren, Quinty van Besouw en Joline Franssen
  • Jeugdteam U19-A1 met Tom Valkenburg, Max Wieland, Veerle Koeken, Annelies Blok en Femke Vereijken (met bovendien deelname aan het NK clubteams)
  • Senioren Team 8 met Isa Verkoeijen, Simon van Noort, Lindsey Vermeer en Koen Hiemstra
  • Senioren Team 1 met Pepijn de Lange, Roelie de Poortere, Dionne van Vlerken en Rick Steuten. Promoveert naar de 1e Divisie.

Deze spelers, de coaches èn de mensen die gedurende het seizoen hebben ingevallen, feliciteren wij van harte!

Hieronder de tekst uit de Middenstandsbelangen.

2e divisie landelijk

Het vaandelteam wist vooraf wat hun te doen stond in de landelijke 2e divisie. Om tegen WIK uit Sittard kampioen te worden, was het voldoende om drie van de acht te spelen partijen in winst om te zetten. Het heren- en damesdubbel gingen allebei naar Geldrop en zorgden voor een 2-0 tussenstand. Normaal gesproken zou Rick Steuten voor het derde en beslissende punt hebben gezorgd (hij had namelijk al zijn herenenkelspelen dit seizoen gewonnen), maar dit keer verloor hij in drie sets. Gelukkig zorgde Dionne van Vlerken ervoor dat Geldrop alsnog het derde punt binnenhaalde en het kampioenschap een feit was. Omdat directe concurrent BCH uit Den Bosch inmiddels achterstond en uiteindelijk zelfs met 7-1 zou verliezen, maakte het daarna niet zoveel meer uit wat Geldrop zou doen. Roelie de Poortere en Pepijn de Lange wonnen daarna hun enkelspelen en ook werd een van de gemengd dubbels gewonnen waardoor de wedstrijd in 6-2 eindigde. Een waardige afsluiting van een geweldig seizoen voor team 1 wat met dit resultaat promoveert naar de 1e divisie.

2e klasse districtscompetitie

Ook team 8 zorgde in de regionale 2e klasse voor een kampioenschap. Directe concurrent BCBH uit Bladel – Hoogeloon werd in eigen huis met 5-3 verslagen. Door dit resultaat is Geldrop 8 niet meer te achterhalen op de ranglijst en promoveren ze naar de 1e klasse.

Zondag gingen beide dubbelspelen naar Geldrop; Simon van Noort en Koen Hiemstra wonnen de herendubbel en de dames Lindsey Vermeer en invalster Anne van Leuken wonnen hun damesdubbel. Verder wonnen Lindsey en Simon hun enkelspel en zegevierden Simon en Anne in hun gemengd dubbel.

Jeugdcompetitie

Twee weken geleden was het onder-19 jeugdteam al kampioen geworden en nu is daar het onder-15 team bijgekomen. Dit team, bestaande uit Boss Pangchat, Rens Klaren, Quinty van Besouw en Joline Franssen won de laatste wedstrijd van hun leeftijdgenoten uit Oss met 5-3. Dit betekent dat deze jonge talenten ongeslagen kampioen zijn geworden in hun klasse, slechts eenmaal werd er gelijk gespeeld tegen de nummer twee Scarabee uit Son en Breugel. 

De uitslagen (senioren)

(landelijke competitie) BC WIK 1 – BC Geldrop 1 2-6, BC Tilburg 2 – BC Geldrop 2 3-5, SCC BC 3 – BC Geldrop 4 4-4.

(districtscompetitie) BC Veghel ’67 5 – BC Geldrop 5 3-5, BC Geldrop 6 – BC Oosterhout 2 5-3, BC Geldrop 7 – BC Nuenen 1 8-0, BCBH1 – BC Geldrop 8 3-5, BC Geldrop 9 – BC Eersel 2 5-3, BCH 6 – BC Geldrop 10 2-6, BC Smash 2 – BC Geldrop 11 5-3.

Voor wie het niet in de bus ontvangt, plaatsen we hier het artikel dat in de Middenstandsbelangen van 29 januari verscheen. Eventueel is het te downloaden (klik met de rechtermuis).

Klik om te lezen
Klik om te lezen