18 t/m 20 juni 2021

Op vrijdagavond vertrok de jeugd van BC Geldrop uitgeslapen en vol energie naar Kampeerboerderij Den Hazelaar in Eersel. Daar aangekomen werd allereerst het terrein verkent en de bedden een voor een toegeëigend. Het feestkamp kan beginnen!

Dit begon met een smakelijke feesthap, waarbij iedereen zorgvuldig een plakje cake mocht versieren. Het opeten ervan ging minder zorgvuldig, want hoe sneller verorberd, hoe eerder duidelijk was bij wie je in het team zat. Nadat de kleurige teams: groen, goud, rood, blauw, roze, oranje en zilver hun leden hadden verenigd door middel van hun verjaardagsvoorwerpen (ter entertainment van de jarigen Stan en Vivianne), kon het traditionele nachtspel beginnen…tijd voor Halloween!

Zoekend in het donker struinde de kinderen het bos door. Karsper het spookje, de alien, de….kerstvrouw? en vooral de monnik lieten zich niet makkelijk vinden. De groepjes die uit de klauwen van Duivel Niels en Rambo Vinny bleven, wisten volle stempelkaarten terug naar het thuishonk te brengen. De eerste avond…uh nacht, werd afgesloten met soep en broodje knakworst.

De ochtend kwam snel… Na een verkwikkende gymnastiek taxiede de groepjes naar het gezellige centrum van Eersel, waar zij de verloren artiesten gingen terugvinden om het festival te redden. Rappen, dansen of tenten bouwen over hippies, de opdrachten werden stuk voor stuk succesvol afgerond. ’s Middags werd het Ganzen-(of beter gezegd Paashazen)-bord uit de kast gehaald. Bij deze variant werd het bordspel uitgespeeld door watersponsgooien, zeepbaanvliegen of gewoon door paaseitjes te zoeken. In de avond werd ons gemiste Brabantse Carnaval ingehaald met een heuse dorpsquiz, waar iedereen uitgedost in stijl de listige vragen en gekke uitdagingen beproefden. ’s Avonds leek het kampvuur in het water te vallen, maar gelukkig kon de dag toch met gitaartje en S’moretje in alle gezelligheid worden afgesloten.

Op de zondagmorgen werd de laatste energie er nog even uitgeskelterd, uitgeklauterd en uitgesjoeld op de stormbaan, waar ook regelmatig nog het strategische brein aan het werk werd gezet. Tijdens een gekke vraag- en antwoord zoektocht arriveerden de papa’s en mama’s om iedereen naar huis te brengen (sommigen slapend en wel). Dank allemaal voor een superleuk en supergeslaagd kamp!

Bekijk hier de foto’s