Verrassende, nieuwe clubkampioenen 2015

In tegenstelling tot eerdere edities, vonden de afgelopen clubkampioenschappen van BC Geldrop plaats over twee niet aaneengesloten dagen. Normaal gesproken worden de wedstrijden afgewerkt in één weekend, maar nu had de organisatie voor een andere opzet gekozen. De eerste ronde werd gespeeld op donderdagavond en de finaleronde vond afgelopen zondag plaats, beide keren was sporthal de Kievit het strijdtoneel.

Categorie 1

In de hoogste categorie ging de prijs bij de herenenkel terecht en niet geheel verrassend naar Rick Steuten. Hij speelt de helft van zijn competitiewedstrijden inmiddels op eredivisie-niveau en daar kunnen slechts weinigen aan tippen. De eindoverwinning bij het dames was wel verrassend, want die ging naar Cera Samuels. Ze speelde als enige jeugdspeler tussen allemaal senioren, maar won wel al haar partijen. De herendubbel was een prooi voor het, met respect, oudere duo Antal Niemarkt en hoofdtrainer Frank Verkoeijen. Zij versloegen Rick Steuten en Scott Samuels in drie sets, waarvan de laatste in een verlenging eindigde en uiteindelijk met 24-22 naar Antal en Frank ging. Bij de damesdubbel  wonnen Femke van Lieshout en Denise Smit, ook in drie sets, van Cera Samuels en Dionne van Vlerken.

prijzen CK2015Categorie 2

Bij de herenenkel won Max Wieland knap al zijn wedstrijden. Max speelt zijn competitiewedstrijden in Geldrop 10, maar won zondag in een spannende partij van Jim Overkamp van Geldrop 5. Bij de dames was het Linde James die zegevierde. In de poulefase had ze al haar wedstrijden gewonnen en in de finale won ze van de als derde geplaatste Sandra der Kinderen. De damesdubbel won Linde ook, samen met Vivianne Timmers. In de poule van vijf werden Sandra der Kinderen en Isa Verkoeijen uiteindelijk tweede.

Categorie 3

In deze categorie was het Erwin Verdurmen die het herenenkelspel won. Er waren slechts drie deelnemers en Erwin won zijn beide partijen en behaalde zodoende de eerste plek. Bij de herendubbel waren een stuk meer deelnemers en uiteindelijk gingen de oudgedienden John de Kleijn en Geert Lenssen er met de hoofdprijs vandoor; zij wonnen knap al hun wedstrijden. John de Kleijn won daarnaast ook nog het gemengd dubbel, samen met Marjolein Blok. In de poule van vijf wonnen ze alle wedstrijden. De tweede plek was voor Eduard Vereijken samen met zijn dochter Femke.

relaxedAlle winnaars

HE 1: 1e Rick Steuten, 2e Kevin Verrijt; DE 1: 1e Cera Samuels, 2e Maarit van Tiem; HD1: 1e Antal Niemarkt & Frank Verkoeijen, 2e Scott Samuels en Rick Steuten; DD1: 1e Femke van Lieshout en Denise Smit, 2e Cera Samuels en Dionne van Vlerken.

HE2: 1e Max Wieland, 2e Scott Samuels; DE2: 1e Linde James, 2e Sandra der Kinderen; DD2: 1e Linde James en Vivianne Timmers, 2e Sandra der Kinderen en Isa Verkoeijen.

HE3: 1e Erwin Verdurmen, 2e Kars van der Laan; HD3: 1e John de Kleijn en Geert Lenssen, 2e Gerard van Heel en Erwin Verdurmen; GD3: 1e John de Kleijn en Marjolein Blok, 2e Eduard Vereijken en Femke Vereijken.

« »

© 2022 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.