U19 gehuldigdHet eerste kampioenschap voor een BC Geldrop team is binnen! En dat met nog drie speelrondes te gaan. Bovendien werd met het kampioenschap deelname afgedwonden voor het NK voor clubteams.

Zondag 12 januari was het zover dat het eerste jeugdteam “de A1” ongeslagen kampioen kon worden. Op dat moment stonden wij 9 punten voor op de nummer twee, BC Bavel. Maar om kampioen te worden moest er eerst wel ”even” met 8-0 gewonnen worden van BC Drunen, dat in Geldrop op bezoek kwam.

Max en Tom begonnen met de herendubbel en Veerle en Femke begonnen met de damesdubbel, die na een klein half uurtje de eerste twee punten binnensleepten. Een mooie start!
Meteen daarna werden de enkel partijen gespeeld waarbij Max, Annelies, Tom en Veerle allemaal in twee sets
de volgende vier punten binnenhaalden.

Dus op dat moment 6-0, weer een stapje dichterbij het kampioenschap!

Nu nog de mix partijen; Tom en Femke speelden tegen het eerst duo van Drunen en ook deze partij werd in twee sets gewonnen, wat de stand op 7-0 bracht.

Ondertussen waren Max en Annelies ook aan hun wedstrijd begonnen en kwam de zege wel héél dichtbij.

Tegen het einde van de partij toen de winst bijna binnen was stonden Tom, Veerle en Femke (en natuurlijk ook alle ouders en de fans) al met een brede grijns langs de kant van het veld te wachten. En toen het laatste punt gespeeld was, renden ze het veld op en kon het feest beginnen.

Omdat er bij de jeugd onder 19 jaar in Brabant maar één afdeling is, zijn we dus ook meteen Brabants Kampioen en kunnen we door naar het NK voor clubteams.

 

Na de ontlading werd het team meteen gehuldigd door jeugdtrainster Magda Duijf en Jeugdvoorzitter Hans de Greef met bloemen en K3 champagne.
Daarna nog even nagenieten in de kantine en met de overwinning op zak naar huis.

De Twitter felicitatie van de burgemeester van Geldrop-Mierlo, mevr. Rianne Donders

Namens Annelies Blok, Veerle Koeken, Femke Vereijken, Tom Valkenburg en Max Wieland; Iedereen bedankt voor de support.

Verslag door Eduard Vereijken