Elk jaar in juni vindt het laatste toernooi voor de jeugd plaats in Tilburg om het seizoen af te sluiten, de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen. Dit jaar vielen twee jeugdspelers van Geldrop in de prijzen op dit belangrijke nationale toernooi. Atreya Viswanathan werd Nederlands kampioen in de herendubbel onder 15 jaar en werd runner up in de herensingle onder 15 jaar. Rune van Dalm haalde de Nationale titel in de herendubbel maar dan onder 13 jaar en werd ook runner up in de single in de onder 13 jaar.

BC Geldrop heeft een rijk aantal jeugdleden waarvan verschillende zeer succesvol. Naast deze twee spelers deden nog 8 talentvolle jeugdspelers van Geldrop mee aan deze kampioenschappen waaronder Max en Novi Wieland, Iris van Leijssen, David van Dalm, Gijs Schreppers en Flora Wang. Allen ook spelers van het Regionale Trainingscentrum in Deurne waar zij viermaal per week door hun trainers Paul Vennekens en Rick Steuten, deze laatstgenoemde is ook trainer van de vereniging BC Geldrop, getraind worden om naar een hoger nationaal niveau te komen.

Resultaten onder 17 jaar
Noemenswaardig resultaat van deze jeugd op dit kampioenschap is de halve finale van Max Wieland in de Herendubbel onder 17. Hij liet in deze partij zien dat een stap naar de finale bijster dichtbij was. De partij ging verloren in drie sets met 21-17, 15-21 en 14-21.

Resultaten onder 15 jaar
Atreya Viswanathan domineerde het herendubbel onder 15 jaar samen met zijn partner Finn Lavalette van BCH ’s-Hertogenbosch. Zij werden Nederlands kampioen. Atreya kon in de finale van de herenenkel onder 15 een mooie 1e set neerzetten maar in de 2e set was de winst uiteindelijk een feit voor zijn rivaal.

Novi Wieland haalde een knappe halve finale plaats in de Damesenkel onder 15 waarbij zij een overwinning wist te halen in de kwartfinale op een rivale die ze nooit eerder dan op dit toernooi wist te overmeesteren. David van Dalm wist tot zijn grote spijt een matchpoint niet te verzilveren in de halve finale Herenenkel onder 15 tegen de latere Nederlands kampioen en moest genoegen nemen met een halve finale als eindresultaat. David van Dalm & Iris van Leijsen moesten na een goede partij in de halve finale gemengd dubbel onder 15 jaar hun meerdere erkennen in Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit. Beide spelers maken net als Iris en David, maar ook Max, Novi en Rune deel uit van de Nederlandse Jeugdselectie en trainen wekelijks soms meerdere malen op Papendal in Arnhem.

Rune in actie

Resultaten onder 13 jaar
Rune van Dalm speelde mee in de herensingle en herendubbel en wist met zijn partner Noah Haase van BV Almere het Nationaal kampioenschap op hun naam te schrijven. In de herenenkel finale was zijn dubbelpartner hem de baas en ging de 2 e plaats herenenkel mee naar BC Geldrop. Flora Wang haalde een 3 e plaats in de damesdubbel onder 13 jaar en dan te weten dat Flora nog de komende twee jaar deel mag nemen in de leeftijdsklasse onder 13 jaar op dit kampioenschap. Dat belooft wat voor de toekomst!

Al met al kunnen de spelers en BC Geldrop terugkijken op een geslaagd toernooi waarin veel van de clubspelers erin slaagden zeer mooie partijen van de snelste racketsport ter wereld te laten zien.