Dit weekend reisde team 8 naar Best om daar te spelen tegen Alouette 6. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 5-3, en ze waren dan ook gebrand om dat resultaat op zijn minst te evenaren, om aansluiting te houden met de top 3. Omdat Mandy en Rohit respectievelijk ziek en licht geblesseerd thuis bleven, moesten we (Marjolein, Amber, Dilyano en Kars) met zijn vieren de klus klaren.

Dubbels

Voor Kars en Dilyano was het de tweede keer dit seizoen dat ze samen een dubbel speelden en in de eerste game was dat nog te zien; deze ging namelijk met 21-17 naar de tegenpartij. In de tweede game begon het beter te lopen (16-21 winst). In de derde game liep het erg gelijk op, maar uiteindelijk wonnen ze met 19-21. De dames wonnen hun eerste set overtuigend met 21-9. In de tweede set maakte de tegenpartij een stuk minder fouten en moesten Marjolein en Amber even gas geven. Beide dames waren niet helemaal fit en zagen een derde set dan ook niet echt zitten. Met deze motivatie wonnen ze ook de tweede set, met 20-22!

Singels

dscn8212
vlnr; Rohit, Marjolein, Amber en Kars

Vervolgens werden de singels gespeeld. In de thuiswedstrijd verloor Kars de eerste singel na drie spannende sets, en revanche nemen was dan ook het doel voor vandaag. Dat lukte in de eerste game, die gewonnen werd met 18-21. De tweede game werd helaas verloren (21-16), dus kwam het opnieuw op een derde game aan. Ook deze ging weer gelijk op, maar Kars trok met 18-21 toch aan het langste eind.
In de eerste set van de singel kwam Marjolein er net te laat achter hoe ze haar tegenspeelster de baas kon worden en verloor ze met 21-17. Maar toen ze eenmaal wist wat ze moest doen, won ze overtuigend. De tweede game werd het 15-21 en Marjolein sloot de wedstrijd af met 11-21 winst in de derde game.

Voor Dilyano was het pas zijn tweede singel in anderhalf jaar tijd en dat was te zien in het aantal shuttles wat in de tramrails viel in de eerste game (21-17 verlies). In de tweede game herpakte hij zich: 16-21. En in de derde game (17-21) kon Dilyano de wedstrijd winnend afsluiten.
Amber was ook niet helemaal topfit, maar wilde haar team niet in de steek laten. Ze won de eerste game nog (18-21), maar was in de tweede game even uit haar flow (21-14). De laatste game trok ze toch duidelijk naar zich toe en werd gewonnen met 11-21.

Mixen

Toen de singels voorbij waren was de speeltijd al voorbij (we stonden al 2,5 uur op de baan), maar de mixen moesten nog gespeeld worden. Dilyano en Marjolein hadden door dat het lunchtijd was; de eerste game werd nog spannend, maar werd wel gewonnen met 20-22, de tweede game werd met 13-21 gewonnen. De tweede wedstrijd van de dag die met twee sets afgesloten werd!
Amber en Kars verloren de eerste game echter met 22-20 (na met 19-20 op game-point te hebben gestaan), en moesten er dus weer zo nodig een 3-setter van maken. In de tweede en derde game ging het gelukkig beter lopen, en werd er gewonnen met 14-21 en 14-21.

Na een lekker puntje appeltaart in de kantine konden we voldaan, met de 8 punten op zak, naar huis!