Omdat het nooit te laat is om successen te delen … en wàt voor successen! Een uitgebreid verslag van de Brabantse Kampioenschappen, gespeeld op 30 en 31 januari 2016.

Vlak na het spelen van hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen, kwamen een aantal jeugdspelers van BC Geldrop alweer in aktie op de Brabantse Jeugdkampioenschappen badminton. Net als vorig jaar werd het toernooi in sporthal de Maaspoort in Den Bosch gespeeld en ook tijdens deze editie was de Geldropse jeugd zeer succesvol. Ze keerden terug met maar liefst 12 eerste en tweede plaatsen.

Categorie onder 13 jaar

Grote winnaar bij de jongens was Atreya Viswanathan. Hij speelt pas een jaar bij Geldrop, na eerst in Veldhoven te hebben gespeeld, en de nieuwe trainingen werpen hun vruchten af. Hij won de finale van het jongensenkel van clubgenoot Rune van Dalm en won samen met Gijs Schreppers de jongensdubbel. Ook hier tegen de broertjes van Dalm; Rune en David. Bij de meisjes was er een tweede plaats in de dubbel voor Novi Wieland die een week eerder nog kampioen werd in de hoogste klasse van de jeugdcompetitie. In het gemengd dubbel speelden Gijs en Rune, met partners van een andere club, tegen elkaar waarbij Rune zegevierde.

Categorie onder 15 jaar

In deze categorie werden geen ereplaatsen behaald, al waren er wel een paar halve finales. Zo haalden Chiel van den Broek en Daan van Lankvelt de halve finales in de jongensdubbel.

In het Faceboook fotoalbum van de organisatie staan onze winnaars ook op de kiek!

Aanvulling van Magda Duijff: Op de foto staan ook niet Geldrop spelers. Hier een van de winnaars spelend bij BC Geldrop. Cera en Scott Samuels staan er niet bij; die hadden op zaterdag al bewezen dat ze niet te verslaan zijn.
Aanvulling van Magda Duijff: Op de foto staan ook niet Geldrop spelers. Hier een van de winnaars spelend bij BC Geldrop. Cera en Scott Samuels staan er niet bij; die hadden op zaterdag al bewezen dat ze niet te verslaan zijn.

Categorie onder 17 jaar

In de hoogste categorie was er een hoofdrol weggelegd voor Max Wieland. Hij zegevierde in alle drie de onderdelen waaraan hij meedeed. Hij won in de finale van de jongensenkel van Lars Kros uit Tilburg, won samen met Lars de jongensdubbel. In de finale van de gemengd dubbel won hij oa. van clubgenote en mede-lid van de Nederlandse jeugdselectie Cera Samuels. De broer van Cera, Scott, behaalde ook nog een 2e plek bij de jongensdubbel.

Alle Geldropse prijswinnaars op een rijtje:

Onder 13 jaar: Jongensenkel: 1e Atreya Viswanathan, 2e Rune van Dalm. Jongensdubbel: 1e Gijs Schreppers en Atreya Viswanathan, 2e David van Dalm en Rune van Dalm. Meisjesdubbel: 2e Katinka Moers en Novi Wieland. Gemengd dubbel: 1e Rune van Dalm en Demi van Ritter, 2e Gijs Schreppers en Iris van Leijsen.

Onder 17 jaar (veren shuttles): Jongensenkel: 1e Max Wieland. Jongensdubbel: 1e Max Wieland en Lars Kros, 2e Scott Samuels en Mathieu van der Velden. Gemengd dubbel: 1e Max Wieland en Eeke van Beurden, 2e Cera Samuels en Lars Kros.

Bekijk alle winnaars