Podiumplaatsen voor de jeugd van BC Geldrop bij Nederlandse Jeugd Kampioenschappen

Afgelopen weekend vonden in Tilburg de Nederlandse Kampioenschappen Badminton voor de jeugd plaats (NJK). Er werd volgens een afvalsysteem gespeeld in de volgende categorieën: onder 13, onder 15, onder 17 en onder 19 jaar. Van BC Geldrop mochten maar liefst 9 spelers afreizen richting sporthal T-Kwadraat in Tilburg, een signaal dat het met de jeugdopleiding in Geldrop wel goed zit. Aan het eind van het toernooi konden we vijf halve finaleplaatsen en twee mooie podiumplaatsen vieren voor Cera Samuels en Gijs Schreppers. Cera won het gemengd dubbel en Gijs werd tweede bij de jongensdubbel.

Categorie onder 13 jaar

David en Rune van Dalm wonnen in het jongensenkelspel allebei twee wedstrijden en bereikten hiermee de kwartfinales. Atreya Viswanathan haalde hier zelfs de halve finale. In de jongensdubbel was er een mooi succes voor Gijs Schreppers. Hij haalde de finale door onderweg de broertjes van Dalm en daarna Atreya uit te schakelen. In de finale verloor hij met zijn dubbelpartner helaas in drie sets van het als eerste geplaatste koppel. In het gemengd dubbel won Atreya zijn eerste drie wedstrijden en werd pas in de halve finale een halt toegeroepen door het als eerste geplaatste duo. Novi Wieland, het zusje van Max, was deze keer helaas wat minder succesvol.

Categorie onder 15 jaar

De als eerste geplaatste Max Wieland had een off-day bij de jongensenkel; hij verloor meteen zijn eerste wedstrijd. In het gemengd dubbel ging het een stuk beter, want daar behaalde hij een fraaie halve finaleplek, net als in de jongensdubbel.

Cera Samuels had een vergelijkbaar toernooi. Ook haar enkelspel ging in de eerste ronde mis en ze herpakte zich daarna knap in het meisjesdubbel; ze haalde de halve finale en verloor daar in drie spannende games. Het grote succes kwam samen met haar partner Wessel van der Aar, waarmee ze onlangs in Rusland het jeugd EK speelde. Samen wonnen ze het gemengd dubbel en zodoende kon er een mooie gouden plak mee in de kofferbak naar Geldrop.

Categorie onder 17 jaar

Scott Samuels verloor in de eerste ronde van het jongensenkel en wist in de jongensdubbel zijn eerste wedstrijd te winnen. Jammer genoeg ging was het daarna voorbij.

Categorie onder 19 jaar

Hier viel helaas geen succes te noteren voor Dionne van Vlerken. Ze had dit seizoen ook veel last van een blessure, dus het was al heel mooi dat ze mee kon doen aan dit NJK.

« »

© 2023 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.