Datum: 30 mei 2020.

Beste leden,

Sedert mijn laatste nieuwsbrief 30 april, zijn de Corona maatregelen verder versoepeld en zoals iedereen ongetwijfeld weet gaan de cafés en terrassen met 1 juni open. Ik had gehoopt dit seizoen nog een keer bij elkaar te kunnen komen en onder voorbehoud een datum geprikt bij café Schonmoeder. Helaas zijn de beperkingen voorlopig van dien aard, dat het niet echt een gezellig feestje kan worden en hebben we in overleg met bestuur en commissies besloten, de jaarlijkse BBQ uit te stellen tot eind augustus, of begin september. Mocht het toch eerder verantwoord kunnen, dan gaan we dat in overleg natuurlijk doen.

Fitnessen kan weer per 1 juni, helaas de sporthallen blijven voorlopig gesloten tot 1 september. Op mijn vraag of er een uitzondering voor badminton gemaakt kon worden, het is tenslotte geen contactsport werd negatief gereageerd. Men kan geen uitzonderingen maken. Vanaf 10 juli tot 23 augustus zijn in deze regio de schoolvakanties en blijft de sporthal sowieso gesloten. Daarnaast heb ik van de gemeente gehoord, dat de nieuwe vloer juist in deze periode gelegd gaat worden. Mocht de overheid alsnog besluiten de sporthallen bv een maand eerder open te doen, dan gaan we kijken of we een zaal in Eindhoven kunnen reserveren, wat we in het verleden voor de zomer training ook wel eens gedaan hebben.

De zomer training, maar op dit moment dus alleen de buitentraining gaat naar wat ik van de TC begrepen heb, ook weer opgepakt worden. Mogelijk gaat deze dit seizoen eerder van start.

De buitentraining voor jeugd spelers t/m 18 jaar loopt nu 3 weken. Iedere woensdag en zaterdag krijgen de jeugd tot 12 jaar en van 13 t/m 18 jaar ieder een uur training waarbij er een half uur speling tussen de 2 groepen gehouden wordt. Per 1 juni hoeft ook de groep van 13 t/m 18 jaar geen 1,5mtr onderlinge afstand meer te houden. Dat geeft de JC de mogelijkheid wanneer daar behoefte aan bestaat de trainingstijden eventueel aan te passen.

Aan het einde van het seizoen, 3-4-5 juli staat nog steeds het jeugdkamp op het programma. Er hebben zich tot nu toe 22 jeugdleden aangemeld en zoals het er nu naar uit ziet zijn er wat die leeftijdsgroep betreft nauwelijks beperkingen. Ook de leiding bestaat voor het grootste deel uit jonge (twintigers) mensen, dus mogelijk kan dat wel doorgaan. Het zou wel fijn zijn wanneer nog wat meer kinderen zich aanmelden.

Afgelopen week ontving ik ook een verzoek van de gemeente om de zaalhuur uren voor seizoen 2020-2021 op te geven. Normaal gesproken kunnen we in het weekend dat de schoolvakanties eindigen, weer in de zaal, dat zou dan het weekend van 22-23 augustus zijn, echter op dit moment staat nog steeds 1 september. Uiteraard heb ik al wel een verzoek bij de gemeente neergelegd, om een week eerder in de zaal te mogen en men heeft aangegeven dat ik in ieder geval mijn gewenste zaaluren over die periode kan opgeven.

Tegelijk met de mail kwam ook het bericht, dat de gemeente ons voor de periode vanaf half maart tot eind juni geen zaalhuur in rekening zal brengen. Medio juni houden we nog een bestuursvergadering en gaan we bespreken hoe we dat geld naar de leden zouden kunnen laten terugvloeien.

Uiteraard houden wij jullie op de hoogte wanneer er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen. Voor dit moment wensen wij iedereen het allerbeste, blijf in beweging, blijf fit en let op je gezondheid.

Namens bestuur BC Geldrop,

Met vriendelijke groet,

Hans de Greef