Datum: 30 april 2020.

Beste leden,

Het is al weer ruim 3 weken geleden dat ik de laatste nieuwsbrief geschreven heb, tijd voor een update. Vandaag 30 april is het 7 weken geleden dat we voor het laatst een badminton speelavond gehad hebben en het ziet er voorlopig nog niet naar uit, dat we in de nabije toekomst weer kunnen gaan badmintonnen.

Zoals iedereen denk wel heeft meegekregen worden de corona maatregelen wel enigszins versoepeld. De sporthallen blijven voorlopig nog gesloten, maar buitensporten voor jeugd tot 18 jaar mag weer wel. Voor ons reden om vanaf a.s. zaterdag de jeugd uit te nodigen voor een buiten training. In overleg met de gemeente vindt dat plaats op een sport complex en wel dat van de wielerbaan tegenover de sporthal. Uiteraard zal het trainen gaan conform de eisen van het RIVM en de richtlijnen van net NOC*NSF.

Aan het einde van het seizoen staat er ook nog het jeugdkamp op het programma. Er is al een voorinschrijving gedaan, waarbij verschillende jeugdleden zich reeds hebben aangemeld. Of de huidige datum van 3 juli gehandhaafd kan blijven is natuurlijk nog niet duidelijk, eventueel kan het na een later tijdstip worden doorgeschoven.

We kunnen dan wel niet in de sporthal te recht, maar de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gaan wel gewoon door. Zowel de technische als de jeugdcommissie hebben de teams voor het seizoen 2020-2021 samengesteld. Dat ging uiteraard wat moeizamer gezien de beperkende maatregelen m.b.t. tot samenkomen, maar complimenten aan de commissies dat ze ook dit jaar weer voor elkaar gekregen hebben.

Zoals ik al eerder aangaf blijft de zaal ook na 10 mei nog dicht en of deze dit seizoen nog open mag gaan, is nog steeds een vraagteken, ook voor de gemeente. Dat betekent ook dat er op dit moment nog geen uitsluitsel is over de huurkosten. Mocht de zaal dicht blijven, dan gaat de gemeente de vloer van de sporthal, die inmiddels echt versleten is, vervroegd vervangen. Onze wens voor een groene vloer is ingewilligd, al zal het een iets andere modernere tint groen zijn.

Hopelijk kunnen we elkaar voor het einde van het seizoen nog treffen in de sporthal. Badminton is geen contact sport dus misschien kan hiermee eerder worden begonnen dan andere sporten. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte wanneer er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen. Voor dit moment wensen wij iedereen het allerbeste, blijf in beweging, blijf fit en let op je gezondheid.

Namens bestuur BC Geldrop,

Met vriendelijke groet,

Hans de Greef