Max Wieland wint Junior Master Cup in finaleweekend Yonex Dutch Open

In het finaleweekend van het grootste Nederlandse badmintontoernooi van het jaar, de Yonex Dutch Open, wordt ook de Junior Master Cup gespeeld. De toppers van de toekomst strijden daar tegen elkaar, vlak voor de grote wereldtoppers aan de bak moeten. Geldrop 2-speler Max Wieland stond in deze finale.

De Junior Master Cup wordt gespeeld op de zaterdag van de Yonex Dutch Open. In de leeftijdklasses U13, U15, U15+ en U17 speelt bij zowel de jongens als meisjes de nummer 1 van de Junior Master-ranglijst tegen de winnaar van de Junior Master-finale. Is dit dezelfde persoon, dan wordt de nummer 2 van de Junior Master-ranglijst uitgenodigd.

Spannende strijd

Max Wieland nam het op tegen Dion Rovers, speler van Roosterse BC. In het dagelijks badmintonleven speelt Dion in de derde divisie competitie voor zijn club, waar Max in de vierde divisie uitkomt. Op papier dus geen makkelijke wedstrijd voor Max. De wedstrijd werd dan ook een spannende driesetter. In de eerste set kon Dion nog de overwinning binnenslepen (24-22) na een spannende thriller waarbij de punten over en weer vielen. In de tweede en derde set wist Max echter vrijwel meteen op voorsprong te komen. Deze voorsprong kon Max in beide sets vasthouden, waardoor hij er met de overwinning vandoor ging! De wedstrijd werd beslist met 24-22, 11-21 en 15-21.

Namens alle Geldroppers: gefeliciteerd met je overwinning, Max!

« »

© 2023 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.