Het Herenteam speelde in de voorlaatste ronde van de competitie tegen Hirundo, een omnisportvereniging (ja ja, ze bestaan nog) uit Lage Zwaluwe.

De wedstrijd tegen Hirundo H1 was er een voor het behoud van de tweede plaats (de eerste plaats in de poule is al vergeven aan Panache). Met twee punten voorsprong op Hirundo in de poule, zou een 4-4 uitslag voldoende moeten zijn. Omdat we de uitwedstrijd tegen Hirundo met 3-5 hadden gewonnen, zou met het extra thuisvoordeel de 4-4 wel haalbaar moeten zijn.

Voorsprong opgebouwd

Na de eerste twee dubbel partijen, Richard / Koen en Joost met Mark was de stand 1-1. Daarna volgden 4 enkel partijen. Hirundo had de volgorde, t.o.v. de uitwedstrijd,  flink veranderd en dacht hiermee een taktische zet gezet te hebben. Maar dat pakte toch iets anders uit. Koen doet het als eerste heer heel de competitie al erg goed (90%) en speelde ook nu weer eerste heer. Vrij eenvoudig heeft koen zijn enkel partij gewonnen. Joost had het wat lastiger. Nadat Joost de eerste set had verloren, heeft hij zich zeer sterk herpakt en alsnog de wedstrijd gewonnen. Niet voor de eerste keer maakte Mark er weer een drie-setter van.  In een spannende derde set (23-21) had Mark toch de partij gewonnen. Richard had een prima eerst set gespeeld maar moest in de tweede en derde set z’n meerdere erkennen in de tegenstander.

Tweede plaats veilig

Met een 4-2 voorsprong werden de laatste 2 dubbel partij gestart, Mark met Richard en Joost met Koen. Beide partijen werden door Geldrop gewonnen waardoor de eindstand op 6-2 kwam. De tweede plaats in de poule was hiermee veilig gesteld. Nog een wedstrijd tegen een lager geplaatst team en dan zit de competitie er weer op.