Na een goed begin  van de competitie tegen de Zwaluwen, ging het daarna bergafwaarts met het herenteam. Ondanks dat er de daaropvolgende wedstrijden toch goed werd gespeeld volgden er drie nederlagen tegen achtereenvolgens BC Nuenen, BC Oss en Panache. Op zondag 27 oktober stond de wedstrijd tegen concurrent BC Drunen op het programma en we waren uit op revanche.
Een verslag van het Geldrops Mannenteam.

Aangekomen in Drunen bleek dat de voorafgaande wedstrijden behoorlijk uitliepen en dus waren er teveel teams voor te weinig banen. Met ruim een half uur vertraging konden Dilyano en Rob beginnen met de 1e dubbel. Ze waren blijkbaar nog niet geheel wakker en door veel fouten werd de eerste set ruim verloren met 14-21. De tweede set was het spel een stuk beter en werd met 22-20 gewonnen. De beslissende set verliep echter weer zoals de eerste en ook deze werd, ondanks een stand van 9-11 bij de wissel, helaas met 21-12 verloren.

Halverwege de dubbel  kwam er ergens anders een baan vrij en kon Richard beginnen aan de 4e single. Deze wedstrijd werd op een enkelbaan gespeeld wat toch weer even wennen is. De eerste set ging erg gelijk op en richting het einde van de set liep Richard uit wat resulteerde in winst van de set met 21-16. De tweede set had  hij zijn tactiek wat veranderd waardoor hij in de rally’s over het algemeen de overhand had. Mede door flink wat fouten werd het nog onnodig spannend met een einduitslag van 21-19. Een goede wedstrijd, de beste single van Richard dit seizoen.

Na afloop van deze wedstrijden waren de andere teams klaar en hadden we ineens drie banen waardoor de singles van Rob en Dilyano en de dubbel van Jeroen en Richard allemaal werden gespeeld. De single van Rob werd op de achterste baan gespeeld waardoor de verslaggever er niet veel van heeft meegekregen. Uit betrouwbare bron heeft hij echter gehoord dat de single goed liep en door het spel van Rob de tegenstander niet heel veel kans had. Dit is ook terug te zien in de uitslag: Rob won met 21-14 en 21-16. Van de single van Dilyano had de verslaggever iets meer meegekregen. In de eerste set speelde Dilyano erg goed met goede smashes en snel spel. Hier had de tegenstander geen antwoord op en er werd met 21-12 gewonnen. In de tweede set kreeg de tegenstander steeds meer smashes terug waardoor het spannend bleef. Twee kleine foutjes diep in de verlenging werden Dilyano echter fataal: de set werd met 23-25 verloren. In de derde set bleven de rally’s spannend maar mede door een stijgende hoeveelheid fouten werd met 15-21 verloren. Erg jammer maar zeker goede hoop voor de terugwedstrijd.

De dubbel van Jeroen en Richard begon niet goed. De tegenstander was onder andere een ervaren heer en doordat het spel lang niet snel genoeg ging kon deze zijn gang gaan en werd de shuttle in alle mogelijke hoeken teruggespeeld. Deze set werd om die reden dik verloren met 12-21. De tweede set vloog voorbij en binnen no-time stond het 18-4 in het voordeel van Geldrop. Dit werd deels veroorzaakt doordat de smashes en drops nu wel over het net kwamen, maar ook door het grote aantal fouten voor de tegenstander. Aan het einde van de set kwam de tegenstander nog wat terug maar de setwinst kwam niet meer in gevaar. De tweede set werd gewonnen met 21-11. In de derde set was het doel om meteen scherp en geconcentreerd te beginnen. In tegenstelling tot vorige wedstrijden lukte dit nu wel en na een 11-3 tussenstand werd met 21-14 gewonnen.

Hierna werden zowel de single van Jeroen als de dubbel van Richard en Rob gespeeld. De single van Jeroen begon goed en onder andere door een groot aantal fouten van de tegenstander, maar ook door goed spel werd er ruim gewonnen: 21-15. In de tweede set werden de fouten gereduceerd en ging het gelijk op. Op 19-19 werden twee fouten Jeroen echter fataal. De derde set ging eveneens gelijk op, maar nu werden op een 19-19 stand de twee cruciale fouten door de tegenstander gemaakt: 21-19 winst. De dubbel van Rob en Richard ging deze week erg goed en door goed aanvallend spel werd de eerste set met 21-17 gewonnen. Hieraan werd een gevolg gegeven die iets spannender was, maar toch werd gewonnen met 21-19.

Als laatste werd de dubbel van Dilyano en Jeroen nog gespeeld. Deze dubbel vloog om, dit kwam door goed spel, mede veroorzaakt door de tactiek van de tegenstander. Na de eerste set met 21-5 te hebben gewonnen was het doel om geconcentreerd te beginnen en weer een ruime voorsprong te krijgen. Dit lukte en de tweede set werd met 21-6 gewonnen.

Eindelijk dus weer een overwinning voor het Herenteam en door de 6 behaalde punten wordt afstand genomen van de laatste plaats. Op naar vrijdag, waar hopelijk tegen BC Schijndel een goed vervolg wordt gegeven aan deze overwinning!

Bekijk de gedetailleerde uitslagen en de stand.

Verslag door Jeroen Staal