Waar voor de meeste teams de competitie dit weekend begon, was dit voor BC Geldrop 9 (bestaande uit Quinty, Iris Verrijt, Rohit en Kars) al de tweede wedstrijd dit seizoen; in de eerste wedstrijd werd met 7-1 gewonnen van BC Veldhoven 2. Dit weekend stond echter een nieuwe uitdaging op het programma, namelijk tegen BC Alouette 6.

De wedstrijd begon om 10:00 met de twee dubbels. Quinty en Iris wonnen de eerste game nipt, maar moesten in de tweede game hun meerdere erkennen in de ervaren dames van Alouette. In de derde game ging het heel gelijk op, maar trok Alouette (met 22-20) uiteindelijk aan het langste eind. In de herendubbel ging de eerste game naar de jongens van Alouette. Bij de break in de tweede game stonden Rohit en Kars met 11-3 achter, maar de wedstrijd was alles behalve gespeeld. Met 21-18 werd de tweede game gewonnen. Helaas speelden de heren van Alouette een sterke tweede helft van de derde game, en werd deze met 16-21 verloren.

Vervolgens stonden de singels op het programma. Kars verloor de eerste game, maar zag in de tweede game de kans om zijn tegenstander moe te spelen. Er kwam dus weer een derde game aan te pas om de doorslag te geven. Ook hier gaf een sterke tweede helft van de derde game de doorslag; waar het halverwege nog bijna gelijk stond, verloor Kars uiteindelijk met 13-21. Ook Iris had het in haar singel moeilijk, haar tegenstander keek goed en wist precies de shuttles te plaatsen op de plekken waar Iris niet bij kon. Met twee keer 21-13 ging deze wedstrijd ook naar Alouette.

Nu écht aan de bak

Met een 4-0 achterstand op het scorebord, moest het team nu echt aan de bak. Rohit verloor de eerste game van zijn singel nog met 10-21, maar de laatste paar punten boden perspectief voor de rest van de partij. Met veel powerplay en een goed tactisch plan wist Rohit de tweede en derde game nog te winnen (21-16 en 21-17). Ook Quinty had tegen haar tegenstander kansen om de winst te pakken zij won in twee games (21-17 en 21-18).

Om 12:30 hadden we van de baan moeten zijn, maar om 13:00 konden we beginnen met de mixen. Iris en Rohit speelden een gelijkwaardige partij, maar verloren in twee games (18-21 en 17-21). De mix van Quinty en Kars begon voortvarend, in de eerste game werd het koppel van Alouette met 21-8 aan de kant gezet. Goede tactische tips aan de kant van Alouette – niet alles spelen naar waar de tegenstander al staat – zorgde ervoor dat de tweede game en stuk gelijkwaardiger was. Dat Kars een abonnement heeft op 3-gamers bleek maar, want Alouette won deze game met 21-23. In een zenuwslopende laatste game ging het opnieuw heel gelijk op. Beide teams hebben matchpoints gehad, maar uiteindelijk won Alouette, met maarliefst 22-24.

Eerste in de poule!

Door de overwinning van vorige week, en de twee gesprokkelde puntjes van deze staat Geldrop 9 in ieder geval nog wel bovenaan (zei het met een wedstrijd meer gespeeld dan de rest). Alles kan dus nog in deze poule, die belooft spannend te gaan worden!