Geldrop 7 runner-up na zinderende finaledag bekertoernooi Brabant en Limburg

Geldrop 7 wist zich in het bekertoernooi van Brabant en Limburg te plaatsen voor de grote finaledag in het strategisch op de grens van Brabant en Limburg gelegen Weert. Zaterdag 25 juni was het eindelijk zo ver: na weken van voorbereiding trad het team aan op de gladde Limburgse vloer.

De prijs voor het team.
De spelers ontvingen deze oogverblindende prijs voor de geleverde prestaties.

De finaledag begon met een domper: 1-4 verlies tegen Oirschot 1. De damesdubbel bestaande uit Femke Vereijken en Marjolein Blok wist de eer nog te redden. Het team moest alle zeilen bijzetten om nog kans te maken op de eindzege. De tweede wedstrijd team Smash 1 begon goed met winst door Marjolein Blok en Kars van der Laan in het gemengd dubbelspel. De spannende driesetter eindigde in het voordeel van Geldrop 7 (19-21, 21-11, 17-21). Daarna werden er nog 2 wedstrijden gewonnen, waardoor er winst voor Geldrop 7 was: 3-2.

De laatste en beslissende wedstrijd werd gespeeld tegen Smash 2. Door klinkende overwinningen van onder andere Femke Vereijken in het enkelspel en Kars van der Laan en Boss Pangchat in het herendubbelspel, werd de tegenstander verslagen met 4-1!

Spannende ontknoping

Door de 4-1 overwinning werd het erg spannend in de finalepoule. Zowel ons eigen Geldrop 7 als Oirschot 1 hadden 9 punten verdiend door 2 keer te winnen en 1 keer te verliezen. De beslissing viel op het niveau van gewonnen games: Oirschot 1 bleek 21 games te hebben gewonnen versus 15 verloren. Geldrop 7 had 18 games gewonnen en 17 verloren: een klein verschil in het voordeel van Oirschot 1. Ondanks deze kleine domper heeft het team vol enthousiasme de tweede prijs in ontvangst genomen.

« »

© 2023 Badmintonclub Geldrop. Thema gebaseerd op Anders Norén.