Gaat Team 9 dan misschien toch kampioen worden?

Vandaag werd de laatste officiële competitieronde gespeeld. Voor team 9, spelend in de vierde klasse,  was Reeshof 7 de laatste tegenstander  van het seizoen. Een wedstrijd tussen twee van de drie koplopers. Want de stand tot nu toe zag er als volgt uit:

Reeshof 7:  61 punten – 10 wedstrijden

Geldrop 9: 61 punten – 11 wedstrijden

Oss 6:  55 punten – 10 wedstrijden

Doordat het team van De Reeshof helemaal  compleet en fit aan de start stond, waren we er vanuit gegaan dat het een tweede of derde plaats in de poule zou gaan worden.

Er werd zoals gewoonlijk gestart met de heren- en damesdubbel. De heren (Jasper en Boss) lukte het om in drie sets te winnen. De dames (Miriam en Vera) maakten het ongelofelijk spannend maar wisten met minimaal verschil in twee sets te winnen. Omdat beide teams een derde dame had die nog niet aan spelen toegekomen was, werd eerst de tweede dames single gespeeld. Diana ging er vol voor en haalde Geldrop’s derde punt binnen. Ook Vera was in de eerste dames single goed op dreef. Maar net als in de dames dubbel  kreeg ze de wedstrijd niet cadeau van de dame van De Reeshof.  Met een uitslag van 21-19 en 21-18 sloot ze hem winnend af.

De herensingles waren een prooi voor de ervaren heren van De Reeshof. Zowel Jasper als Boss moesten in twee sets hun meerdere erkennen. Maar intussen was het wel al 4-2 voor Geldrop 9. Ging het ons dan toch lukken?

Het eerste gemengd dubbel van Miriam en Boss liep als vanouds en dus als een trein. Zeker in de tweede set toen het vuur in de ogen kwam en er nog een tandje bijgezet werd. 5-2 !

Team 9Het tweede gemengd dubbel van Jasper en Diana was een ware thriller. De eerste set was voor De Reeshof maar de tweede set werd in de verlenging door Geldrop gewonnen. Een derde set dus. En wat voor een ! In de eerste helft van de derde set keken Jasper en Diana tegen een 11-6 achterstand aan en werd er gewisseld van speelhelft. Het zal de goede kant voor beide Geldropspelers  geweest zijn want de achterstand verdween als sneeuw voor de zon.  De vele supporters zagen de spanning toenemen: 20-20, 21-21, 22-22, 23-23, 24-24 (nee we zijn er nog niet) 25-25, 26-26, 27-26 ….. 28-26 voor Geldrop. Een 6-2 overwinning.

Dat betekent dat we moeten afwachten wat er gebeurd met de wedstrijd tussen De Reeshof 7 en Oss 6. Deze wedstrijd had op 10 januari jongstleden gespeeld moeten worden maar Oss had zich afgemeld. Voor De Reeshof 7 ligt er de opdracht om in deze wedstrijd minstens vier punten te halen om op gelijke hoogte met Geldrop te komen. Oss heeft er minstens zes nodig.

Voor alle drie de teams is het dus afwachten wat de uitslag van deze wedstrijd gaat worden. Maar het zou zomaar kunnen zijn

Verslag Aukje Staal  (teamleidster BCG 9)