Zondag 18 september 2016 was het zover: de allereerste competitiewedstrijd ooit voor de vier spelers van het Onder 11 team 1. Thieme Heesakkers, Meare van Dalm, Jelle Nijhoff en Yoran Boddard (als vervanger van Lieke van der Sluis) mochten deze eerste wedstrijd spelen tegen het 1e team van BC Veghel. En wat deden ze het meteen goed met een 4-4 gelijkspel!  Op deze dag waren ze ook nog Team van de Dag (met de bijbehorende heerlijke appelcake van Magda), dus het was dubbel feest!

De wedstrijden begonnen met de dubbels waar Jelle en Thieme net tekort kwamen en Meare en Yoran in een spannende driesetter wonnen. In de enkelspelen gingen de resultaten op en neer. Jelle verloor vrij ruim tegen een “ervaren” tegenstander, voor zover dat kan bij de onder 11 . Thieme verloor zijn eerste set nipt met 19-21 en de tweede met 13-21. De andere enkelspelen werden heel knap gewonnen. Meare deed dat in twee sets tegen een hele goede tegenstander: 21-18 en 21-13 en Yoran bleek een hele goede vervanger van Lieke, want hij won ook zijn wedstrijd met 21-15 en 21-19.

Als laatste werden de gemengd dubbels gespeeld en Jelle en Meare bleken een gouden duo. Ze wonnen met 21-14 en 21-16 in een wedstrijd met een hoop mooie rally’s. Op de andere baan waren Thieme en Yoran in een flink gevecht verwikkeld en ze trokken met 19-21 en 20-22 uiteindelijk nipt aan het kortste eind.

Al met al was het een mooie ervaring voor onze jongste spelers en we zijn als ouders allemaal supertrots op deze kanjers! En heel veel dank voor de prima begeleiding en voorbereiding door onder andere Annelies en Magda. Zij hebben er mede voor gezorgd dat er een heel leuk en gezellig team is neergezet.