Afgelopen zondag kregen we zoals elk jaar weer bezoek van een verslaggever van het Eindhovens Dagblad. Dit keer werd er een artikel geschreven over Djamilla Wiggers, speelster van team 1. Het is een mooi en positief artikel geworden en we hebben bewondering voor alle ambities en het drukke schema van Djamilla. Hieronder het artikel uit het Eindhovens Dagblad.

Badmintonster Djamilla Wiggers wil met BC Geldrop promoveren naar de tweede divisie. Ondertussen heeft ze drie banen en begint ze volgend jaar met twee studies. Eind vorig seizoen verliet Djamilla Wiggers Badmintonclub Schijndel voor BC Geldrop. De twintigjarige badmintonspeelster uit Oss moet de Geldropse vereniging helpen promotie naar de tweede divisie mogelijk te maken.

Ze deed twee mbo-opleidingen tegelijk (paraveterinair en biotechniek), combineert momenteel drie banen met drie trainingen in de week bij BC Geldrop en volgend jaar begint ze met de hbo-studies verpleegkunde en verloskunde. Stellen dat Djamilla Wiggers ambitieus is, is een understatement. „Ik ben weleens moe”, bekent ze. „Gelukkig ben ik ben nog jong. Zoals het nu gaat, gaat het goed. Mijn werk en de trainingen sluiten toevallig goed op elkaar aan. Maar als ik volgend jaar met die studies ga beginnen, stop ik wel met werken.”

Wiggers vertelt deze zondag haar verhaal in de kantine van sporthal De Kievit. Het is een uurtje voor de thuiswedstrijd tegen Roosterse-4 in de derde divisie afdeling 8, die later met 1-7 verloren zal gaan. Bij de Geldropse club wil ze promoveren naar de tweede divisie, al zal dat dit seizoen niet meer lukken. De equipe van coach Monique van Roosmalen staat momenteel vierde en de voorsprong van de nummer één is al te groot. „Volgend jaar zouden we wel moeten kunnen promoveren”, zegt Wiggers. „Daarom ben ik naar BC Geldrop gekomen. Er is hier ambitie om hogerop te komen.”

Opbouw

Die ambitie miste ze bij Badmintonclub Schijndel, waarvoor ze tot en met vorig seizoen uitkwam. In de relatief kleine Nederlandse badmintonwereld, met zijn tekort aan vrouwelijke speelsters, was het snel bekend dat ze op zoek was naar een nieuwe club. Ze kreeg diverse aanbiedingen en nadat ze tijdens een toernooi in Brasschaat door iemand van BC Geldrop was uitgenodigd om in De Kievit mee te trainen, was voor Wiggers de keuze snel gemaakt. Dat het team dit seizoen met een aantal nieuwe gezichten feitelijk nog in opbouw is, vond ze geen bezwaar. „De club wil promoveren en het eerste traint drie keer per week. Dat beviel me wel. Volgend jaar zijn we op elkaar ingespeeld. Dan kunnen we echt voor de promotie gaan.” Aan haar zal het niet liggen, verwacht ze. „Ik voel me hier heel goed op mijn plek.”

Ze krijgt bij BC Geldrop volop de gelegenheid te werken aan haar single-spel; haar achilleshiel, erkent Wiggers. „Nadat ik bij de Brabantse selectie kwam, heb ik vooral getraind op het dubbel- en mixedspel omdat ik daar volgens de trainers het beste in was. Nu ik bij hier meer op de singlepartijen train, gaan die een stuk beter. Ik heb dit seizoen al drie van de acht singles gewonnen, vorig jaar won ik er het hele seizoen maar één.” Dat aantal moet nog verder omhoog vindt ze. Gedreven als ze is, verwacht ze daar ook in te slagen.

Zo komt het gesprek bijna als vanzelf weer uit op het woord ambitie. Waar die drive om te presteren vandaan komt – zeker ook met het oog op haar voornemen twee studies tegelijk te gaan doen – weet ze niet. „Het zit niet echt in de familie”, zegt ze. „Misschien komt het door mijn vader. Die was altijd heel streng voor me. Als ik op school een negen had gehaald, vroeg hij waarom het geen tien was. Dan probeerde ik het de volgende keer nog beter te doen. Als ik iets doe, wil ik het goed doen.”