BC Geldrop 1 heeft ook zijn derde competitiewedstrijd gewonnen. Op zondagmorgen 22 september werd op bezoek bij BC’67 Veghel met 5-3 gewonnen en daarmee zetten de koplopers de goede competitiestart voort. Vorig jaar speelde BC’67 Veghel nog eerste divisie. Team 1 speelde dit keer weer op volle sterkte, Roelie deed weer mee. Bovendien voelde het zich gesteund door de coaching van hoofdtrainer Frank, die ook naar Veghel afgereisd was.

logo bc67veghelHeren- en damesdubbel

Om 10 uur gingen Rick, Pepijn, Roelie en Dionne de baan op voor de dubbels. Rick en Pepijn speelden tegen Martijn Kuijpers en Harm van Rozendaal, geduchte tegenstanders. De eerste set begonnen Martijn en Harm sterk, Rick en Pepijn niet, tussenstand 11-5. Maar na de pauze kwam de spanning terug in de wedstrijd, Rick en Pepijn gingen geconcentreerder spelen en kwamen dichterbij. Met 23-21 ging de set naar BC Geldrop. In de tweede set werd het goede spel voortgezet en kwamen Martijn en Harm niet meer in de buurt van de overwinning, 21-14.

Roelie en Dionne verloren hun damesdubbel van Demi Castelijns en Mandy Lange, met 15-21 16-21. In de tweede set blesseerde Demi zich naar het leek ernstig. Ze ging door haar enkel en verliet huilend de baan, maar kon na een blessurebehandeling toch doorspelen. BC Veghel kwam duidelijk beter terug van deze pauze en won vrij makkelijk. Demi werd vervolgens in haar singel en mix vervangen door Judith van de Ven.

Dionne van Vlerken (in 2011)
Dionne van Vlerken (in 2011)

Heren- en damessingels

Rick maakte in de eerste herenenkel korte metten met Harm. Vooral in de tweede set liet Rick de beste kanten van zijn spel zien, Harm had niets in te brengen: 21-15 21-7.

Dionne trad in haar singel aan tegen invalster Judith. Vooral in de eerste set had Dionne moeite met het maken van het spel en bleef het onnodig lang spannend. In de tweede set kwam Dionne beter in haar spel en gaf ze Judith geen kans. 21-19 21-11.

De tweede herensingel speelde Pepijn tegen Martijn. In de eerste set had hij niets in te brengen. De tweede set ging echter, na een tactische ingreep, wel naar Pepijn. In de beslissende set ging het lang gelijk op, tot 17-17, waarna Martijn gesteund door het thuispubliek de overwinning naar zich toetrok.  12-21 21-11 17-21.

Roelie verloor van Mandy. In de eerste set kwam Roelie nog in de buurt, maar in de tweede set bleek Mandy duidelijk de sterkere. 21-17 21-11. Tussenstand: 3-3.

ED23092013
Eindhovens Dagblad van 23 september

De gemengd dubbels zouden beslissend worden deze wedstrijd. Pepijn en Dionne wonnen vrij makkelijk van Martijn en Judith, 21-16 21-16. In het begin van de tweede set liepen Martijn en Judith uit, de concentratie aan Geldropse zijde was even weg, maar Pepijn en Dionne herpakten zich goed en wonnen de set alsnog.

Zo konden ze plaatsnemen achter de baan bij Rick en Roelie, die de eerste set tegen Harm en Mandy al gewonnen hadden, 21-18. Maar nu keken ze tegen een 18-15 achterstand aan en de wedstrijd leek af te stevenen op een derde set. Echter met goed netspel van Roelie en een paar harde smashes van Rick op de dame, wonnen ze zes punten op rij en daarmee dit gemengd dubbel en de gehele wedstrijd: 5-3.

Het team was na afloop redelijk tevreden. Er had meer ingezeten, maar met een 3-3 tussenstand had het ook anders af kunnen lopen. Winst blijft winst. De koppositie is behouden, met één wedstrijd meer gespeeld staat BC Geldrop 1 zeven punten los.

Komend weekend is Team 1 vrij, vanwege de vooruit gespeelde wedstrijd tegen BCH. Er kan dus rustig gekeken worden naar wat de concurrentie doet. 6 oktober wacht de topper tegen ELO United 1.

Bekijk de gedetailleerde uitslagen