Inmiddels is het regionale bekertoernooi in volle gang. Twee teams van BC Geldrop behoren tot de deelnemers. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd met 3-2. Maandag 11 april 2016 speelde het team van John de Kleijn, Daan van Lankvelt, Veerle Koeken en Amber van Eersel hun tweede wedstrijd. Helaas raakte John de Kleijn geblesseerd in de gemengd dubbelpartij van de eerste wedstrijd (zweepslag). Voor de tweede wedstrijd moest dus een invaller opgesteld worden. Gelukkig was Jasper Pels beschikbaar!

Gemengddubbel Jasper Pels en Veerle Koeken.
Gemengddubbel Jasper Pels en Veerle Koeken.

De wedstrijd tegen Smash 1 begon om 19:30 uur. John was aanwezig om zijn team aan te moedigen en te coachen. De dubbels gingen de baan op. De heren hadden een spannende eerste set, maar werd helaas verloren met 17-21. In de tweede set bleek wederom Smash 1 te sterk (14-21). De dames hadden een pittige strijd in de dubbel. De eerste set werd helaas verloren met 17-21. De dames konden zich in de tweede set goed herstellen en konden net de tweede set naar zich toe trekken (21-19). Het beloofde een spannende derde set te worden en dit bleek ook te zijn. De dames van Geldrop kwamen helaas net te kort: ze verloren de set met 17-21.

Enkelspelen

Na de dubbels stond het team dus met 0-2 achter. Om de wedstrijd te winnen moesten de andere partijen gewonnen worden, allereerst de enkelspelen. Daan kwam voor de heren uit. Hij wist er een spannende driesetter van te maken. De derde set stond Daan ruim achter, maar hij wist toch nog goed terug te komen. Helaas was dit net te laat en wist te tegenstander de set net op tijd binnen te halen: 21-17, 16-21 en 16-21. Amber ging voor de dames het veld op.  Zij wist haar single in 2 set makkelijk te winnen: 21-6 en 21-10. Tussenstand 1-3.

Gemengd dubbelspel

Nu was het de beurt aan het gemengd dubbel-koppel Jasper en Veerle. Deze combinatie heeft nog niet eerder samen gespeeld. Het was dus vooral even wennen aan elkaar. Het koppel van Smash 1 was duidelijk al wel op elkaar ingespeeld. Toch zaten er spannende rally’s tussen, maar bleek het mix koppel van Smash 1 te sterk: 9-21 en 12-21.

De eindstand van de wedstrijd werd dan ook 1-4 in het voordeel van Smash 1. Geen nood: het team heeft nog 1 wedstrijd te gaan in de poulefase, tegen BC Weert ’67. Deze wedstrijd vindt op 10 juni 2016 in Weert plaats.