cocoSinds twee seizoenen wordt er bij onze club ook aangepast badminton gespeeld. Aangepast badminton bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk zittend, staand op een aangepast veld en rolstoelbadminton. Trainster Marloes Visser over dit nog te onbekende aspect van onze club.

Op dit moment hebben wij twee enthousiaste rolstoelbadmintonsters, namelijk Coco en Jessica. Elke zaterdagochtend trainen zij onder leiding van Marloes Visser in sporthal de Kievit.

Zoals iedere training starten ook zij met een warming up. De nadruk ligt hierbij echter op de armen. Daarna wordt er gewerkt aan zowel de techniek van het slaan als de techniek van het rijden. En tot slot wordt dit alles gecombineerd. En dat valt nog niet mee! Goed om te zien dat beide dames in hun flitsende sportrolstoelen steeds beter worden en in de toekomst zal ook het spelen van een wedstrijd tot de mogelijkheden behoren.

Omdat hulp van toppers af en toe erg handig is, mogen we Ilse van de Burgwal, een van de topspeelsters van het Nederlandse rolstoelbadminton en de bondscoach, Annie van Daal altijd om raad vragen. Zo hebben we tijdens de clinic vorig jaar in de Kievit en een bezoekje aan hun training in Utrecht veel kennis opgedaan, die we in de praktijk proberen ten uitvoer te brengen.

We waren dan ook zeer vereerd toen Coco en Jessica gevraagd werden door Annie om deel te nemen aan een demonstratie tijdens de badmintoninterland Nederland – België op 13 december 2013. Helaas kon Jessica door gezondheidsredenen niet actief deelnemen. Coco over deze bijzondere happening:

“Ik vond het geweldig om bij de officiele wedstrijd Nederland-Belgie te zijn.
Ik mocht zelfs aan een van de Nederlandse spelers een handtekening uitdelen.
Zij vond het knap hoe goed ik kon badmintonnen in een rolstoel.
Zij had het ook een keer geprobeerd maar dat lukte niet want rollen en slaan tegelijk is moeilijk te doen.”

Groetjes van Coco

Heb je een fysieke beperking en ben je na het lezen van dit verslag geinteresseerd in aangepast badminton, schroom dan niet om op zaterdagochtend tussen 10.15 uur en 11.15 uur even Sporthal De Kievit binnen te komen en kennis te maken met deze gave sport!

Lees ook over de clinic Aangepast Badminton die in 2012 bij onze vereniging werd gegeven.

Van fotografe Inge Schepers ontvingen we deze mooie foto’s.