Donderdag 30 maart was het eindelijk zover. Na maanden vol vergaderingen, mensen enthousiasmeren, bananen tellen, partijen plannen en Koen overtuigen dat hij echt een goeie penningmeester zou zijn konden we beginnen met de clubkampioenschappen 2017. Dit jaar werd er door 79 deelnemers in 3 verschillende klasses gespeeld. De 1 voor de veren competitiespelers, de 2 voor de plastic competitiespelers en de 3 voor de recreanten. Op de donderdagavond werden de mixen van de 1 en de 2 en de dubbel van klasse 3 gespeeld. De overige onderdelen werden op zaterdag 1 april gespeeld. Een verslag door Maarit van Tiem.

Donderdagavond

Stipt 19:00 uur gingen wij van start. Met dank aan Magda hadden wij 6 piepjestest-vrije banen tot onze beschikking. De printer liet ons nog even in de steek, maar met 6 handgeschreven briefjes gingen de eerste 6 wedstrijden de baan op. De gehele avond werd er gestreden. In de dubbel 3 was er zelfs sprake van een strijd tussen moeder en zoon. Er werd menig driesetter gespeeld en er werden twee winnaars bekend. In de Dubbel 3 was er de strijd tussen twee generaties en in de GD2 was er de strijd tussen twee tweelingzussen. De eindstrijd in de GD1 ging tussen Rick/Femke tegen Antal/Monique. Door gebrek aan tijd werd deze partij helaas uitgesteld naar de zaterdag.

Zaterdag

Op de zaterdag was het tijd voor de enkels en de dubbels. Doordat Quinty en Joost door blessures helaas niet in actie konden komen, mochten Stein en Charlotte hun opmars maken. Beiden deden het niet onverdienstelijk. Waar Charlotte als 3e klasse speelster vakkundig sets wist te winnen van 1-speelsters, wist de ervaren Stein zelfs de finale te halen met gelegenheidspartner William. Ook in de enkel waren er enkele verrassende uitslagen. Novi wist enkele vierde divisie speelsters te verslaan en wist zo de halve finale te halen, hierin moest zij haar meerdere erkennen in Dionne. Ook Max wist, ondanks dat hij verre van fit was, in een waanzinnige pot te winnen van team 1-speler Quinn en hiermee te finale te halen. In de 2 was het, na jaren van oefenen, Kars die met de overwinning aan de haal ging. Bij de dames wist Amber de verwachtingen waar te maken en ging met de titel aan de haal. In de HD2 was het net als op de donderdag een strijd tussen 2 generaties. Waar Stan en Daan qua conditie duidelijk de overhand hadden waren het toch John en Ko die na een zinderende driesetter met de titel aan de haal gingen. Hoe het op maandagochtend met de beide heren gesteld was is onbekend. De damesdubbel in de 2 was ook een prooi voor de gedoodverfde favorieten, Marjolein en Amber.

De finales van de enkels en de dubbels in de 1 konden door tijdgebrek helaas niet meer gespeeld worden. Op maandagavond zijn de finales van de damesenkel en damesdubbel gespeeld en hierin bewees Dionne terecht team 1 aan te voeren, een dubbele overwinning werd binnen gehaald. De herenenkelfinale tussen Max Wieland en Scott Samuels is uiteindelijk gewonnen door Max Wieland. Felicitaties aan onze kersverse clubkampioenen, Max en Dionne!

John zei dat het goed kwam, en hij kreeg gelijk.

De winnaars

1e2e
DE1Yvette DaansLinde James
HE1Jochem de GreefNiels Voermans
DD1 Yvette Daans
Linde James
Quinty van Besouw
Stephanie van Besouw
HD1 Gijs Schreppers
Niels Voermans
Jeroen van Dalm
Wouter Kreike
GD1Patricia van Eijkemans- Van Barneveld
Jochem de Greef
Yvette Daans
Twan van de Weijer
DE2Iris GeelenCharlotte Blok
HE2
Marijn van Beers

Kin Fatt Phoon
HD2
Rogier Dijker
Erwin Verdurmen
Tijs Duijf
Han Steenbeek
GD2
Eva Roggeveen
Sem Roggeveen
Eva Peters
Rogier Dijker
D4 Jolanda Geelen
Erwin van Lankvelt
Monique van den Broek
Cees Roos