Jochem de Greef, Olga van de Berg, Onno James, Kim de Haan, Twan van de Weijer,  Laura Evers (niet op de foto)
Jochem de Greef, Olga van de Berg, Onno James, Kim de Haan, Twan van de Weijer, Laura Evers (niet op de foto)

Dit bericht stond op 4 december 2013 in de Middenstandsbelangen, het weekblad voor Geldrop en omgeving. De letterlijke tekst staat hier.

4e divisie landelijk

Team 3 van BC Geldrop heeft afgelopen weekend in sporthal de Kievit met 5-3 gewonnen van BC Veghel 3. Door dit resultaat zijn ze de top drie van de landelijke 4e divisie binnengekomen. De herendubbel van Jochem de Greef en Onno James ging na een zeer spannende eerste set verloren. De stand werd weer gelijk getrokken door de damesdubbel van Kim de Haan en Olga van den Berg; zij wonnen in twee sets. Vervolgens werden alle vier de enkelspelen door consequent spel van de Geldrop-spelers in een overwinning omgezet. Olga won haar enkelspel vrij eenvoudig, terwijl Jochem en Kim ook in twee sets klaar waren. Alleen Twan van de Weijer had drie sets nodig, maar hierdoor was de overwinning wel al een feit. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, maar er werden in de gemengd dubbels teveel fouten gemaakt waardoor de eindstand op 5-3 uitkwam.

3e klasse districtscompetitie

Ook team 11 is doorgedrongen tot de top drie in hun poule; de 3e klasse van de districtscompetitie.

In het Studenten Sportcentrum van de TU Eindhoven werd ESBV Panache 2 met 7-1 verslagen. De heenwedstrijd was al met 5-3 gewonnen. De start was goed en beide dubbels gingen naar Geldrop, de herendubbel wel pas na drie sets. In de enkelspelen wonnen Joris Coers en Iris Verrijt hun wedstrijd vrij eenvoudig. Kalia Lee had geen enkele moeite met haar tegenstandster en alleen Kars van der Laan verloor zijn wedstrijd in drie sets. Na een tussenstand van 1-5 trok Geldrop ook de gemengd dubbels naar zich toe. Iris en Kars wonnen in twee sets en Kalia en Rudy Coppens trokken na drie spannende sets aan het langste eind.

Klik om te vergroten
Klik om te vergroten

2e divisie landelijk

Het 1e team van BC Geldrop heeft de 10 punten voorsprong in de 2e klasse op de concurrentie niet kunnen vasthouden. Zelf kwamen ze in de thuiswedstrijd tegen BC Veghel 1 niet verder dan een 4-4 gelijkspel, terwijl de directe concurrent BCH uit Den Bosch met 7-1 zegevierde.

Volgende week staat de topper tegen ditzelfde BCH op het programma en dan kan Geldrop laten zien dat ze de terechte koploper zijn.

In de wedstrijd tegen Veghel prijkte na de dubbels en enkelspelen een mooie 4-2 tussenstand op het bord. In de heenwedstrijd werden beide gemengd dubbels nog gewonnen, maar nu werden ze nipt verloren waardoor de wedstrijd enigszins teleurstellend in 4-4 eindigde.

Overige uitslagen

(landelijke competitie)  BC Geldrop 2 – BC Olympia 2 5-3, BC Geldrop 4 – BC United 2 3-5, BC Geldrop 5 – BC Tilburg 3 6-2.

(districtscompetitie) BC Alouette 5 – BC Geldrop 6 4-4, BC ’t Veertje 1 – BC Geldrop 7 5-3, BC Geldrop 8 – BC Veldhoven 1 6-2, BC Geldrop 9 en 10 niet gespeeld.

(herencompetitie) BC Nuenen M1 – BC Geldrop M1 6-2