Pepijn de Lange, Roelie de Poortere, Dionne van Vlerken, Rick Steuten
Pepijn de Lange, Roelie de Poortere, Dionne van Vlerken, Rick Steuten

Morgen speelt BC Geldrop 1 thuis tegen BC Trilan 2. Om tien uur zullen de nummer 1 en de 2 van de tweede afdeling van de tweede divisie elkaar treffen in Sporthal de Kievit. Een belangrijke wedstrijd voor Team 1, dat hoopt de kleine voorsprong van twee punten uit te bouwen. We hopen op veel supporters, alle steun is meegenomen. 

Vorige week mocht Team 1 voor het eerst sinds 7 september aantreden in eigen sporthal. Middenmoter BC WIK uit Sittard kwam op bezoek. Een ruime overwinning zou een mooie uitgangspositie opleveren voor de belangrijke wedstrijd in de volgende speelronde.

Heren- en damesdubbel

Rick en Pepijn speelden een overtuigende dubbel tegen Quint Hofmann en Guido Douffet. De Geldropse heren, tot nu toe vaak slow-starters, waren erg gebrand deze wedstrijd goed te beginnen: de eerste set werd met 21-15 binnengesleept. In de tweede set boden Quint en Guido meer tegenstand en namen een voorsprong. Gelukkig kropen Rick en Pepijn dichterbij, pakten een aantal belangrijke punten en wonnen met 21-18.

Roelie en Dionne hadden het ondertussen lastig in de dubbel tegen Nicole Leinders en Peggy Storms. Met de eerste set op zak en een voorsprong in de twee set leek de overwinning binnen handbereik, maar Nicole en Peggy vochten zich terug en dwongen met 19-21 een derde set af. Hierin kon geen van beiden echt een voorsprong nemen, maar pakten Roelie en Dionne de wedstrijd wel, 21-19.

logo wikHeren- en damessingels

In een mooie herenenkel won Rick van Quint met 21-17 21-15. Een goede verdediging en scherp netspel brachten Quint langzaam terug in de set, maar Rick, die goed begonnen was, kwam niet echt in de problemen. In de tweede set bracht een kleine wijziging in Ricks tactiek een nog iets ruimere overwinning.

Dionne had weinig moeite met Peggy. In de tweede set liet Dionne zien heer en meester te zijn en walste ze over Peggy heen, die pas op het einde van de set nog wat punten pakte. 21-15 21-7.

Pepijn had voor de vijfde keer deze competitie drie sets nodig in zijn singel, maar dit keer verloor hij hem wel, zij het krap. Met 19-21 in de beslissende set haalde Pjotr Even het eerste punt binnen voor BC WIK.

Nicole haalde niet veel later het tweede Sittardse punt binnen. Zij was in drie sets Roelie de baas. Nadat Roelie de tweede set overtuigend had gepakt, kon zij haar spel in de derde set toch niet vasthouden. Met een 4-2 voorsprong voor BC Geldrop 1 werd aangevangen met de gemengd dubbels.

Het eerste team van WIK uit Sittard

Gemengd dubbels

Rick en Roelie hadden in hun gemengd dubbel weinig moeite met Guido en Nicole, die normaal tweede gemengd dubbel spelen. 21-16 21-12.

Pepijn en Dionne troffen in het ongeslagen koppel Pjotr en Peggy een lastigere tegenstander. Met 21-19 wonnen zij nog wel de eerste set, maar in de twee volgende sets waren ze ongelukkiger op de beslissende punten. Met 19-21 en 16-21 zorgden Pjotr en Peggy voor een eindstand van 5-3.

De kleine overwinning werd beschouwd als een kleine tegenvaller. Concurrent BC Trilan had uit tegen BC Pluumke’67 ook met 5-3 gewonnen. Een gemiste kans dus, om de voorsprong in de competitie verder uit te breiden. Wel is Team 1 nog steeds koploper met vijf overwinningen.

Bekijk de gedetailleerde uitslagen van deze wedstrijd.