Aan al het goede komt een einde en daar is onze badmintoncompetitie geen uitzondering op. De laatste officiële speelronde is dan ook weer achter de rug. Enkele teams (7 en 10) waren, door onvolledige poules, al eerder klaar met hun competitie, maar voor de overige 10 teams werd er in het laatste weekend nog volop gestreden voor de punten. Team 6 en 8 mochten op zaterdag aantreden en team 8 slaagde er zelfs in om het kampioenschap binnen te halen! Gijs, Stan, Niels, Misty, Vinny en Amber, super gedaan!! Op zondag was het voor team 1,2,3,4,5,9,11 en M1 badmintontijd. Er werden bezoekjes gebracht aan Stein, Den Bosch en Dongen en er werden teams ontvangen in Geldrop. Nadat de nodige kilo’s er af waren gesport was het tijd om deze weer aan te vullen. Het was namelijk tijd voor de, nu al legendarische, seizoensafsluiting bij De Brug in Mierlo! Enkele teams moesten nog wat tijd overbruggen en deden dat in de vorm van een escaperoom. Waar team 3 in de laatste seconde wist te ontsnappen is van team 5 nadien niets meer vernomen…..

De kampioenen van team 8

Om 18.00u werd er verzameld bij De Brug in Mierlo. De schoenen werden gewisseld voor blitse stappers uit het bowlingassortiment en de strijd om de kegels werd gestart. Alwaar enkele spelers vol zelfvertrouwen de bowlingbaan betraden (‘Ik versla jullie allemaal’ – A. van Eersel, 28-1-2018), moesten sommige mensen wat acclimatiseren (‘de eerste 2 rondes gooi ik nul kegels om, even opwarmen’ – K. van der Laan, 28-1-2018). Sommigen vonden er zelfs hun nieuwe roeping (‘ik ga volgend jaar competitie bowlen in plaats van badmintonnen, hier win ik dik’ – J. Bouwmans, 28-1-2018). Voor het gros van de deelnemers was het gewoon een uurtje vol gezelligheid, af en toe wat kegels omgooien en bijkletsen met clubgenootjes.

Na dit uur bowlen zat de trek er natuurlijk goed in en we verkasten we naar het eetgedeelte waar drie tafels klaarstonden voor ons. Drie tafels vol badmintonners, wat een goed idee! Traditiegetrouw hield Hans een speech die hij echt kort probeerde te houden waarin lovende woorden werden uitgesproken voor onze onder andere onze kampioenen. Team 3 had namelijk nog 1 punt nodig om kampioen te worden en dat is ze inmiddels gelukt, dus ook hulde voor Mark, Kevin, Twan, Linde en Femke! Jullie hadden je stukje vlees meer dan verdiend!

De kampioenen van team 3

Na de lovende woorden van Hans hield ook Wouter een korte speech waarin hij onze kampioenen in het zonnetje zette. En toen was het eindelijk tijd voor het moment waar de meeste spelers de hele dag naar uit hadden gekeken, aanvallen!!!! Onder het genot van verschillende stukjes vlees, salades, sausjes en frietjes werden er gesprekken gevoerd over voetbal, auto’s, de school van Iris, waar Dongen ligt, de stoelganggewoontes van team 5, de invallers van team 1 en 2, het vetpercentage van diverse spelers en nog diverse zaken die niet verstandig zijn om hier te herhalen. Het bier, de cola, de koffie en de witte wijn vloeiden rijkelijk (o.a. over Misty’s jas) en iedereen was moe (van het badmintonnen en/of ouwehoeren) en tevreden.

De avond kwam tot een einde, maar het bleef nog lang onrustig in Mierlo…